ELS DETALLS

Tribut amb gols

Exhibició de poder ofensiu del Barça per superar l'Osasuna en un partit marcat per l'homenatge a Maradona || Braithwaite, Griezmann, Coutinho i Messi, que ho va celebrar amb la samarreta que Diego va vestir a Newell's, van anotar els quatre gols blaugrana

El Barça va retre ahir al Camp Nou el millor homenatge possible a Maradona, exjugador blaugrana que va morir dimecres, al golejar Osasuna (4-0) i confirmar que ja carbura i que vol reprendre el pols per la competició domèstica. Braithwaite, amb l’1-0 blaugrana a la mitja hora després de firmar un doblet a Champions, va desbloquejar la resistència navarresa i Griezmann, desposseït de la pressió del 9, es va unir a la festa abans del descans amb una gran volea des de fora de l’àrea. El francès també va assistir Coutinho per incrementar el compte a la tornada de vestidors. Messi va tancar la golejada amb un homenatge al 10, desposseint-se de la seua samarreta i mostrant la de Newell’s (vegeu el desglossament). Ni la línia de cinc defenses amb què Arrasate va plantejar el duel va frenar l’empenta blaugrana. Koeman va alinear el seu equip més ofensiu, amb un doble pivot integrat per De Jong i Pedri, i amb Coutinho, Griezmann, Leo Messi i Braithwaite portant el perill a l’àrea d’Herrera. Ja als deu minuts, Unai García va haver de treure sota pals un xut de Coutinho a porta buida i Griezmann, solt amb un 9 de referència davant, va avisar en un parell d’ocasions, a les quals va respondre Budimir amb una rematada que se’n va anar per sobre del travesser. La lesió de Jony va suposar el primer contratemps per al quadre visitant, que la temporada passada havia estat capaç d’assaltar el Camp Nou, però que ahir es va trobar amb la llosa del gol de Braithwaite a la mitja hora (1-0). El danès va recollir la pilota després de dos parades d’Herrera i no va perdonar en una jugada revisada i confirmada pel VAR. Precisament, el videoarbitratge va anul·lar també un gol als visitants per fora de joc d’Oier, i només al cap d’un parell de minuts Griezmann va posar el duel més costa avall per al Barça al caçar un rebuig a la frontal i enganxar una espectacular volea per ampliar l’avantatge abans del descans (2-0). Al primer toc i generant una gran varietat d’ocasions, els de Koeman es van agradar i no van tardar a ampliar la renda després del pas per vestidors, en una ocasió en què Coutinho va aprofitar una passada perfecta de Griezmann per quedar-se sol davant d’Herrera (3-0). Un altre francès, Dembélé, que va ingressar als 61 minuts en un triple canvi del tècnic blaugrana, va voler unir-se al festival golejador de l’atac del Barça, però l’àrbitre va anul·lar el seu gol per fora de joc de Trincao, l’autor de la passada filtrada a l’ariet gal. No podia ser cap altre. Leo Messi va tancar l’homenatge al que va ser el seu seleccionador al Mundial de Sud-àfrica. Va utilitzar una rematada des de la frontal ajustat al pal per posar el definitiu 4-0, alhora que es treia la samarreta per mostrar-ne una altra de Newell’s. Amb la golejada d’ahir a l’Osasuna, el Barça va oblidar l’última derrota al Wanda Metropolitano amb l’Atlètic (1-0) i va aprofitar la derrota del Madrid dissabte contra l’Alabès (1-2) per retallar distàncies en una Lliga per a la qual encara ha de mantenir la regularitat i sumar de tres en tres.

Leo va lluir la samarreta de Newell’s com a homenatge a Maradona.

Leo va lluir la samarreta de Newell’s com a homenatge a Maradona.EFE / ANDREU DALMAU