SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

Aquesta és la proposta de la Federació Catalana de Futbol per a les competicions

La Federació planteja jugar una sola volta al tornar la competició al gener i eliminatòria d'ascens a Primera i Segona Catalanes || Retornarà als clubs la meitat de l'import de les fitxes

El president de la Federació Catalana, Joan Soteras, al centre, ahir durant la reunió telemàtica.

El president de la Federació Catalana, Joan Soteras, al centre, ahir durant la reunió telemàtica.FCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol (FCF) vol reduir a la meitat el calendari de les competicions que organitza, una vegada es reprenguin el cap de setmana del 9 i 10 de gener si com està previst continuen millorant les dades de la pandèmia, com a única via per garantir que puguin completar-se. Com a contrapartida, l’FCF tornarà el 50 per cent de l’import pagat de les fitxes de tots els federats com a compensació pel tram de competició no disputat a causa de les restriccions per la Covid.

El plantejament de la Federació Catalana de Futbol preveu la reducció de totes les Lligues, de tal manera que a la Primera i la Segona Catalanes es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions.

El futbol base i el femení arrancaran els tornejos el 16 i 17 de gener, una setmana després que la resta

Pel que respecta a la resta de categories, es jugarà la Lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals.

Quant al calendari, en aquelles competicions ja iniciades es reprendrà la Lliga a partir de la jornada en què va quedar aturada a l’octubre. La resta de grups donaran el tret de sortida al campionat amb la disputa de la primera jornada.

La proposta, que es va plantejar ahir en una reunió telemàtica a la qual estaven convocats 27 clubs de futbol (de Lleida estava citat l’AEM) i futbol sala elegits per la mateixa federació, habilita fins a tres dates per a la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril.

Per la seua part, les últimes categories del futbol femení i base viuran la seua arrancada els dies 16 i 17 de gener.

Aquell mateix cap de setmana es reprendran totes les categories de la Lliga Catalana de futbol sala, amb l’adaptació del calendari a les noves dates per a les competicions ja iniciades, així com l’inici de les lligues no començades.

Així mateix, també en el futbol sala es reestructurarà la competició a una sola volta, i s’establiran quatre finestres de dates per a la recuperació de partits suspesos.

L’FCF a Lleida es reunirà amb els clubs avui i demà

La Federació Catalana de Futbol va anunciar també que continuarà en els pròxims dies la ronda de contactes amb els clubs de futbol i futbol sala de tot el territori, amb noves reunions informatives per a les delegacions. Segons el comunicat de l’FCF, en aquestes reunions es continuaran recollint les aportacions i propostes dels clubs, que serviran per acabar de perfilar el document final per a la tornada a les competicions.

En el cas de la delegació de Lleida, aquestes reunions, que seran de forma telemàtica, estan previstes avui mateix en el cas dels clubs de futbol sala (una reunió a les 17 i l’altra a les 18) i demà amb els de futbol (19). D’altra banda, el president de l’FCF Joan Soteras va contestar a la carta que li van enviar els 40 clubs de Primera Catalana, entre ells sis lleidatans, sol·licitant-li una reunió. Soteras demana comprensió i promet reunir-s’hi i escoltar-los més endavant 

tracking