SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Laporta: “Vull unir el barcelonisme”

Joan Laporta presenta la candidatura a la presidència del Barça i un dels objectius és retenir Messi || Respon a Tebas que al club hi caben tots però “no renuncio al que penso”

Joan Laporta, ahir durant la presentació de la seua candidatura “Estimem el Barça”.

Joan Laporta, ahir durant la presentació de la seua candidatura “Estimem el Barça”.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, va presentar ahir la seua nova candidatura a la presidència del club, amb el lema “Estimem el Barça”, i va assegurar: “Vull unir tot el barcelonisme. El barcelonisme ens agermana i és moment d’anar junts per empènyer l’equip a l’èxit i a la victòria, a la glòria”, va manifestar en la seua posada de llarg a l’Hospital de Sant Pau.

Laporta va explicar que “m’hi presento perquè estimo el Barça, la seua gent i l’afició, la Masia, el club. Vull tornar a servir el Barça, tenim la preparació, experiència i determinació necessàries per fer els canvis que el club necessita”. Va afirmar que “no vull mirar enrere ni tenir retrets”. Va assegurar que ha après que “governar des del rancor no porta enlloc” i que acaba “perjudicant a tothom”. “Una acció social no porta a més llocs que a fer mal, i nosaltres no som així. Va ser trist que després del llegat que vam deixar, el millor possible, ens passés el que ens va passar”, va dir, dolgut cap a Rosell i Bartomeu.

Laporta, president entre el 2003 i el 2010, s’inspirarà en el difunt Johan Cruyff, que va ser el seu assessor (“És insubstituïble, però espero haver après d’ell. Sempre pensarem què hauria dit el Johan”), i recuperarà la Masia com a font de talent. “Cal recuperar l’orgull de ser del Barça, d’un projecte únic al món” i treballarà “per tornar a guanyar” la Champions.

Sobre Leo Messi, Laporta es va mostrar tranquil. “Messi estima el Barça i estic segur que donarà una oportunitat al Barça”, va opinar. “Ningú pot tenir dubtes que Messi estima el Barça. Ens respectem i ens estimem, aquesta és la meua relació amb ell. Aquest estiu volia anar-se’n, estava molt decebut de com se l’havia tractat. No hi entro. Però, insisteixo, em veig capaç, per l’afecte que ens tenim, de tenir una conversa amb ell per ajudar-lo a decidir i que sigui el millor per al Barça i per a ell”, va afegir.

En relació amb la banqueta, vol donar marge a Ronald Koeman, encara que no amaga el seu desig de poder tornar a repetir algun any el binomi que va tenir amb Pep Guardiola, la seua gran aposta la temporada 2008/09 i que va acabar amb triplet. “Tenim Koeman i és història del Barça. Koeman mereix respecte, és un gran del Barça i té el marge que permet el contracte. Hem d’estar predisposats que ho faci bé. No ha tingut una papereta fàcil, però té marge i és el nostre entrenador, amb contracte”, i va afegir que “ens agradaria que algun dia el Pep tornés al Barça, però ara tenia clar que ni el Pep ni Txiki Begiristain no eren opció”, va afegir.

Va fer broma quan li van preguntar pel president de LaLiga, Javier Tebas, i la seua recomanació que els precandidats s’allunyin de l’independentisme català. “No vull entrar en polèmiques amb ningú, si em punxen molt segurament hi acabaré entrant”, va assegurar entre rialles.

“No renuncio al que penso i sento, però el Barça té la grandesa de poder estar defensant drets de Catalunya i alhora integrar i respectar a tothom. Dins del Barça que proposo hi cap tothom. I en el cas de Tebas, li diré que tothom és tots.”

tracking