SEGRE

BÀSQUET ACTIVITATS

Balaguer, capital el 2021

Seguirà sent Ciutat del Bàsquet Català l'any que ve per la cancel·lació d'actes per la pandèmia || Només han pogut celebrar-se dos esdeveniments programats

Joan Talarn i Albert Aliaga van firmar ahir el conveni corresponent a la temporada passada.

Joan Talarn i Albert Aliaga van firmar ahir el conveni corresponent a la temporada passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer continuarà sent Ciutat del Bàsquet Català el 2021 després de rebre ahir la confirmació per part del patronat de la Fundació del Bàsquet Català, que a la reunió del dia 25 va decidir prorrogar el títol atorgat per aquest 2020. “A causa de la pandèmia, aquest any ha estat improductiu per desenvolupar tots els actes que estaven previstos. Esperem que amb la pròrroga, pugui gaudir-se en la seua totalitat de l’excel·lent programa previst”, va afirmar la Fundació a la seua confirmació.

A causa del Covid-19, Balaguer només ha pogut celebrar el 2020 dos dels actes programats, el Territorial ACELL, que va reunir 166 esportistes, i la Trobada de seleccions territorials, que va comptar amb 150 promeses. Entre els esdeveniments estrella es trobaven Campionat de Catalunya júnior masculí Preferent i la Lliga Catalana ACB, que finalment es va disputar a porta tancada al Palau Blaugrana. Al seu lloc, el pavelló 1r d’Octubre va ser escenari de la final de la Lliga Catalana de LEB Or entre Força Lleida i Girona, que també es va jugar sense públic a les grades per la pandèmia.

Aquest és el tercer cop que la capitalitat del Bàsquet Català recala al territori lleidatà. Lleida va inaugurar el 2000 aquesta nominació, que també va acollir la Seu d’Urgell el 2014.

Firma del conveni entre Diputació i Força Lleida Joan Talarn, president de la Diputació, i Albert Aliaga, president del Força Lleida, van firmar ahir el conveni pel qual la institució aporta 90.000 euros al club després de la seua participació en la temporada 2019-20 de la LEB Or. Aquest conveni ves va sotmetre a aprovació al ple del 19 de novembre i s’hi especifica que el club exerceix com una entitat dinamitzadora de l’esport al territori i que ha de promocionar i difondre la pràctica del bàsquet. La Diputació destinarà 1,8 milions d’euros a ajuts a l’esport lleidatà, xifra de la qual una mica més de 500.000 euros corresponen als convenis de col·laboració amb diversos clubs. Són diversos els clubs que encara estan pendents de l’aprovació d’aquests convenis, dels quals depèn la seua supervivència.

tracking