FUTBOL SEGONA PRO FEMENINA

Les reines del gol són de Lleida

L'AEM, amb setze gols marcats en set partits, és el màxim anotador dels trenta-quatre equips de la categoria || Pixu, Andrea i Alexia encapçalen la taula de pitxitxis del seu subgrup

Andrea Gómez i Pixu s’abracen després del cinquè gol de diumenge passat, mentre s’atansa Alexia.JORDI ECHEVARRIA

L’AEM va aconseguir diumenge una victòria d’aquestes que, anímicament, suposen un munt de balons d’oxigen (6-0 a l’Espanyol B). Aquest cap de setmana, les lleidatanes descansen per calendari però ho fan amb la tranquil·litat d’haver encadenat dos triomfs, contra el líder i contra el cuer, que el deixen segon a la taula amb onze punts empatat amb el Barça B, i amb quatre punts respecte al líder Seagull i amb dos de marge a la zona de privilegi. Amb 16 gols a favor en 7 partits, les de Roger Lamesa són l’equip més golejador d’entre els 34 dels quatre subgrups de la Segona divisió. Al subgrup de l’AEM, Nord B, el màxim perseguidor blau és el Barça B, que en suma 15. I en diferència de gols a favor i en contra, només hi ha un equip que superi el +8 de l’AEM (16 a favor, 8 en contra) i és, amb +9 (13 a favor, 4 en contra), el Vila-real, líder del subgrup Sud B.

A més, ara mateix les tres màximes golejadores de la Lliga porten l’escut de l’AEM. Després del doblet de diumenge, Pixu encapçala la taula en solitari amb cinc gols, de seguida d’Andrea, que també va anotar un doblet i és segona, també en solitari, amb quatre. I Alexia n’acumula tres i és la tercera màxima realitzadora del grup, encara que en aquest cas empatada amb Gio Queiroz del Barça B, Marta de l’Alabès i Irina del Seagull. En el total de la categoria, només Salma, del Vila-real B, acumula més gols que Pixu, 6.

Només quatre equips, entre els quals l’AEM, han aconseguit marcar en totes les jornades de la Lliga

A l’efectivitat que mostra l’equip l’acompanya la regularitat. L’AEM és un dels quatre equips de tota la Segona divisió que han aconseguit marcar en tots els encontres de la Lliga, juntament amb l’Osasuna, l’Sporting de Gijón i el Granada, encara que cap d’aquests tres equips ha arribat als set partits jugats encara, que sí que porta l’AEM, amb la qual cosa les blaves són el conjunt que ha encadenat més encontres marcant a aquestes alçades de la competició. Pel que fa a la golejada de diumenge, per 6-0, també hi ha dades rellevants. Des del seu ascens a Segona Nacional el 2013, només havia marcat tants gols en tres partits de Lliga. El 22 de febrer del 2015 va endossar un 6-0 al Lloret, el 3 de desembre del 2017 un 0-6 a l’Igualada en el seu camp i, l’última vegada, el 28 de gener del 2018, un 6-4 al Pallejà. Aquests dos últims precedents es van aconseguir en la temporada en què l’equip es va classificar per ascendir a la nova categoria creada entre Primera Iberdrola i Segona Nacional, la Reto Iberdrola –actual segona divisió–, on el màxim nombre de gols aconseguit en un partit fins ara eren quatre (en la primera jornada d’aquesta temporada, contra el mallorquí Collerenc).

Primer equip que arriba al descans amb 5 gols de renda Una altra dada rellevant és que, a més, en tota l’elit del futbol estatal, és a dir, inclosa la Primera i Segona divisió masculines i femenines, l’AEM és el primer equip que aconsegueix arribar al descans amb cinc gols d’avantatge jugant a casa en les dos últimes temporades. L’últim a aconseguir-ho va ser l’Atlètic de Madrid, que ho va fer en la jornada 22 de Primera divisió femenina i que va acabar sent el campió de Lliga amb sis punts de marge sobre el Barça de Lluís Cortés. El pròxim partit el jugarà a casa, el dia 13, amb l’Alabès.