SEGRE

FUTBOL AMATEUR

La Federació dóna suport a les peticions dels clubs

Retardar el toc de queda i que hi hagi públic per poder competir al gener

Josep Maria Espasa, a la seu de la delegació de l’FCF a Lleida.

Josep Maria Espasa, a la seu de la delegació de l’FCF a Lleida.X.M.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol, a través de la delegació a Lleida, va mantenir ahir una reunió telemàtica amb prop d’una trentena de clubs lleidatans amateurs i de base per comunicar-los el calendari reduït de competicions que han plantejat per a la represa de les lligues a partir del 9 i 10 de gener i per ratificar-los que estan en converses amb la Generalitat per aconseguir les garanties que exigeixen els equips. Entre aquestes demanen que es retardi l’horari del toc de queda perquè puguin entrenar-se i tornar a temps als domicilis, ja que solen exercitar-se a partir de les 21.00 hores perquè són jugadors amb obligacions laborals, i que es permeti públic per salvar les seues economies.

A la reunió virtual van assistir el delegat de l’FCF a Lleida, Josep Maria Espasa, i des de la seu central va intervenir la responsable del comitè de competició, Marta Puiggarí. “Els hem demanat, entre altres coses, una mica de paciència i esperar que les autoritats puguin legislar mesures més flexibles. El futbol pot ser aquesta excepció”, va dir Espasa.

El delegat de l’FCF a Lleida va insistir que empatitza amb les inquietuds dels clubs. “Sóc conscient que és imprescindible que hi hagi més flexibilitat d’horaris i que es permeti públic als partits, encara que sigui un percentatge restringit, però hem plantejat competir al gener perquè les autoritats així ho han dit. Ja vam tenir en compte en el seu dia que no es podien disputar encontres entre setmana perquè per als clubs era inviable”, va assenyalar.

El principal problema, segons va indicar el delegat federatiu, és el futbol amateur. El de base, que començarà una setmana més tard, no planteja tantes dificultats. A més a més, en el cas de grups reduïts de, per exemple, deu equips, l’FCF permetria que es jugués la Lliga a dos voltes i no a una de sola com la resta.

Un pla de lligues a mitges per salvar la temporada La Federació Catalana de Futbol (FCF) va comunicar dilluns que pretén reduir a la meitat el calendari de les competicions que organitza, una vegada es reprenguin el cap de setmana del 9 i 10 de gener si com està previst continuen millorant les dades de la pandèmia, com a única via per garantir que aquestes es puguin completar.

tracking