SEGRE

ACTIVITATS SOLIDARITAT

Una professora de l'Inefc Lleida, en un pla de la Unesco

Sílvia Puigarnau, investigadora i atleta || L'objectiu: utilitzar l'esport com a motor de pau

Sílvia Puigarnau, durant un entrenament.

Sílvia Puigarnau, durant un entrenament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sílvia Puigarnau, atleta de muntanya d’Agramunt i professora i investigadora a l’INEFC Lleida, col·labora amb el Grup d’Assessorament Català de l’acció cinquena del Pla d’Acció de Kazan de la Unesco, liderada pel Govern de la Generalitat. El projecte té com a objectiu potenciar l’esport com a motor del desenvolupament sostenible i la pau.

Puigarnau va participar ahir en un seminari virtual titulat: Acció 5 del Pla d’Acció de Kazan, per difondre els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i la seua relació amb l’esport, juntament amb l’exnadadora olímpica palestina i actual directora tècnica del CN Barceloneta, Sabine Hazboun. També hi va participar el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras.

La lleidatana és un dels representants de centres universitaris catalans triats per a aquest projecte. Ha participat en iniciatives solidàries com aquest estiu quan va completar l’Ultra Trail de la Val d’Aran, de 162 km i 10.600 metres de desnivell positiu en 33 h. 15’, en benefici del moviment #YoMeCorono per recaptar fons per a la investigació de la Covid-19. Com a docent, ha elaborat la tesi doctoral Estratègies d’adhesió a l’exercici físic com a hàbit de vida. Aplicació de programes d’Activitat Física.

Puigarnau, bronze a l’Europeu d’Ultra Trail d’Itàlia l’any passat, va dir que estava “entusiasmada” amb la col·laboració i es va comprometre a fer un repte esportiu solidari cada any.

El programa de treball de l’acció cinquena del Pla d’Acció de Kazan s’estructura en tres fases. En la primera, es preveu crear una base de dades sobre polítiques públiques esportives; a la segona, un observatori internacional sobre polítiques públiques d’esport per al desenvolupament, i en una tercera se celebrarà el II Congrés Esport i Cooperació Internacional.

tracking