SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Anul·lades totes les curses de Sant Silvestre de la província de Lleida per la Covid

A causa de les restriccions i al no estar incloses dins del calendari estatal

La Sant Silvestre de la Seu va ser la més multitudinària de Lleida el 2019 amb gairebé 2.300 participants.

La Sant Silvestre de la Seu va ser la més multitudinària de Lleida el 2019 amb gairebé 2.300 participants.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena de curses atlètiques que cada any es disputen tradicionalment per les festes nadalenques no tindran continuïtat aquest any per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Les restriccions decretades pel Govern per frenar la propagació del coronavirus impedeixen la celebració de carreres que no figurin al calendari de la Federació Espanyola d’Atletisme. Aquesta prohibició s’havia fixat fins al 4 de gener, però amb la decisió que es va prendre ahir de retardar l’entrada a la següent fase de la desescalada, aquesta mesura s’estendrà una o dos setmanes més.

Tot plegat afecta les tradicionals Sant Silvestre que estaven previstes per a l’últim dia de l’any en diferents punts de la província lleidatana, els organitzadors de les quals han optat per anul·lar-les, i només alguns es plantegen fer-ne una edició virtual per mantenir l’esperit atlètic. És el cas de les dos cites més multitudinàries que se celebren, les de la Seu i Lleida, així com la d’Artesa de Segre.

A la capital de l’Alt Urgell, que l’any passat van vorejar els 2.300 participants, presentaran avui una edició “diferent”, segons va explicar un dels responsables, Pau Ganyet. “Animarem la gent a sortir a córrer, però pel seu compte. No ens la podem jugar en la situació en què estem”, va afirmar Ganyet, que va anunciar sortejos per als inscrits virtualment.

Iván Espílez, de l’Ekke i responsable organitzatiu de la Sant Silvestre de Lleida, que el 2019 va comptar amb 1.600 inscrits, també valora fer una edició més “casolana”. “La prohibició de fer carreres si no són al calendari nacional ens impedeix fer la nostra Sant Silvestre, malgrat que estàvem treballant per fer-la sota un estricte protocol. Estem mirant de fer alguna cosa virtual i solidària”, va assenyalar.

També s’han cancel·lat les carreres de Sant Silvestre que aquests últims anys s’han disputat a Tàrrega, Esterri d’Àneu, Ponts i el Pont de Suert, si bé els impulsors d’aquesta última prova no descarten celebrar-la a mitjans de gener si la situació millorés. Tampoc es disputarà aquest any la tradicional Cursa dels Nassos d’Oliana, fixada per a l’últim diumenge de l’any, el 27 de desembre.

tracking