SEGRE

RUGBI COVID

L'Inef Lleida aplica als equips de base un model de joc que redueix el contacte a causa de la pandèmia

L'Inef Lleida aplica als equips de base un model de joc que redueix el contacte a causa de la pandèmia || La Federació l'impulsa mitjançant cursos

Jugadors i jugadores del planter de l’Inef Lleida dissabte passat durant un partit.

Jugadors i jugadores del planter de l’Inef Lleida dissabte passat durant un partit.INEF LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la desescalada es fes prenent com a referència els esports, és probable que el rugbi fos dels últims a tornar. Per això la Federació Espanyola promociona una nova modalitat en temps de Covid, denominada tocat + 2 segons, que evita els placatges i redueix els contactes per salvaguardar el rugbi de base, que suposa el 80 per cent de les fitxes federades. A l’Inef Lleida ja la posen en pràctica entre els equips sub-8, sub-10 i sub-12. “Aquí es tracta d’avançar-nos a la situació i adaptar-nos a l’escenari actual”, diu Anna Delshorts, secretària tècnica i coordinadora de l’escola d’aquesta secció del club, on fins a la categoria sub-16 els equips són mixtos.

El rugbi tocat + 2 segons, destinat als menors de dotze anys, consisteix en l’absència de placatges i en l’obligació de deixar anar la pilota el jugador que és tocat amb les dos mans a la cintura en menys de dos segons. En cas contrari, l’oval passa al rival. A més, s’ha reduït el nombre de jugadors. En sub-8 s’ha passat de jugar sis contra sis o set contra set fer-ho a cinc contra cinc i en un espai de joc més gran. En sub-10 i sub-12, les reduccions han estat més dràstiques, ja que s’ha passat de nou contra nou i onze contra onze a cinc contra cinc.

El jugador que és tocat amb les dos mans a la cintura ha de deixar anar la pilota en menys de dos segons

Tots aquests canvis s’han recollit en el curs denominat Reglamentació de joc a les escoles de rugbi, que ha impulsat la Federació per formar els tècnics i educadors dels equips de base.

“La veritat és que són moments d’incertesa perquè, en principi, ens han dit que tornarem a competir a finals de gener, però de moment estem fent partits interns amb tots els equips del club”, explica Anna Delshorts.

Actualment, l’Inef Lleida compta amb vuit equips (està gestant-se un novè enterament femení sub-16) i el treball del club en els últims cinc anys ha donat com a fruit passar d’un centenar de jugadors i jugadores a doblar la xifra fins als actuals 210.

tracking