SEGRE

AUTOMOBILISME COMPETICIÓ

Mollerussa, seu europea d'autocròs

La Federació Internacional li concedeix l'organització d'una prova del campionat continental d'autocròs el 2021 || Es disputarà el 9 i 10 d'octubre i serà l'última d'un total d'onze curses

Una cursa de carcròs al recent Estatal disputat a Mollerussa.

Una cursa de carcròs al recent Estatal disputat a Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Mundial de la FIA (Federació Internacional d’Automobilisme) ha aprovat la concessió a l’Escuderia Mollerussa d’una prova puntuable per al Campionat d’Europa d’autocròs de l’any que ve. La prova de la capital del Pla d’Urgell, que serà la que tancarà el campionat d’un total d’onze curses, es disputarà del 9 al 10 d’octubre del 2021. Serà l’única prova de l’Europeu que es disputarà a Espanya, després que fa una dècada en fos seu Alcanyís (Terol).

Joan Anton Grustan, membre de l’Escuderia Mollerussa, va confirmar a aquest diari que havien rebut la notícia aquesta setmana després de molts mesos de tràmits i la visita per part d’un comissari de la FIA al Circuit de la Serra.

Acollirà l’Europeu de carcròs i el Trofeu Academy per a pilots de 13 a 15 anys d’un total de 5 categories

El cost s’acosta als 30.000 euros, inassumibles segons l’MC Segre sense taquilla ni servei de bar

“Estem molt satisfets i orgullosos de poder portar a Mollerussa una prova de la màxima competició internacional. Un comissari de la FIA ja ens va donar el vistiplau quant a la nostra capacitat organitzativa i ara estem pendents d’una nova visita perquè ens homologuin el circuit a nivell internacional”, va explicar Grustan.

De les onze proves de l’Europeu previstes el 2021 no totes acullen totes les categories. La de Mollerussa, en concret, acollirà el Campionat Europeu de Car Cross FIA Senior i el Trofeu FIA Car Cross Academy per a pilots d’entre 13 i 15 anys.

El Senior Car Cross no es va poder executar el 2020, per la qual cosa tindrà el seu començament real l’any que ve. I en el cas que la crisi sanitària reduís l’inici de la temporada de l’Europeu d’autocròs en un o més esdeveniments, Mollerusa ampliaria el seu programa a les tres categories d’Autocròs Bugui: Super Bugui, Bugui 1600 i Júnior Bugui.

Val a recordar que Mollerussa i Lleida van ser aquest any els únics llocs on es van celebrar proves de l’Estatal.

Bellpuig, sense Estatal el 2021 al veure’l inviable sense públic El Moto Club Segre i Bellpuig, que ja van renunciar a acollir aquest any el Campionat d’Espanya de motocròs que s’havia reprogramat per als dies 14 i 15 de novembre, tampoc han sol·licitat organitzar-lo el 2021, la proposta de calendari del qual ha estat donada a conèixer per la Reial Federació Motociclista Espanyola (RFME).

tracking