SEGRE

ENTITATS INSTAL·LACIONS

Pacte per salvar el CN Tàrrega

L'ajuntament proposa al club pagar-li un lloguer pel pavelló i amb aquests diners anuals podria liquidar un crèdit per saldar el deute amb Hisenda || Ha d'abonar 250.000 euros al fisc

Imatge d’arxiu de la façana del pavelló del CN Tàrrega.

Imatge d’arxiu de la façana del pavelló del CN Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la capital de l’Urgell ha proposat al Club Natació Tàrrega pactar un contracte d’arrendament del seu pavelló per a usos esportius, firals i culturals. L’alcaldessa, Alba Pijuan, va explicar ahir que en cas que es materialitzi la proposta seria un “win-win” ja que “el CN Tàrrega garantiria uns ingressos fixos anuals i el consistori cobriria unes necessitats que té actualment la ciutat i que són falta d’espai per a activitats esportives, firals i culturals”. Per la seua part, la presidenta del club, Maitxe González, va parlar d’un “preacord” amb l’ajuntament, encara que va destacar que avui mateix convocarà una assemblea informativa amb els socis per explicar-los la proposta i conèixer la seua opinió.

Aquesta proposta es va tractar dilluns passat en una reunió en la qual el CN Tàrrega va exposar la seua situació actual després que es confirmés que ha d’afrontar un deute de 250.000 euros amb Hisenda, com va informar SEGRE. A la reunió van assistir els tres portaveus de l’equip de govern de Tàrrega: l’alcaldessa, Alba Pijuan (ERC); el regidor de Finances i Transparència, Daniel Esqué (CUP), i el regidor d’Esports, Silveri Caro (PSC), i tres membres de la junta del CN Tàrrega (la presidenta, Maitxe González, i dos vicepresidents, Santi Vergé i Jordi Salvia). Segons González, “des del CN Tàrrega hem contactat amb diferents entitats financeres per demanar un préstec amb què pagar la multa i aquest contracte d’arrendament amb l’ajuntament de Tàrrega ens permetria garantir uns ingressos anuals per anar liquidant-lo”. Per la seua part, l’alcaldessa va afirmar que des de l’ajuntament hi ha “màxima predisposició” per col·laborar amb el CN Tàrrega i va dir que no “ens podem permetre que caigui de la ciutat un club històric d’aquesta envergadura”. En els propers dies està previst que segueixin les converses per acabar de perfilar els detalls i poder tancar l’acord. Segons González, “serà un conveni de cessió d’usos durant les hores o els dies que acordem a canvi d’una quota que servirà per pagar el crèdit”. La presidenta del CN Tàrrega també va destacar que la junta està elaborant un pla de viabilitat del club.

L’entitat està elaborant un pla de viabilitat davant de la difícil situació econòmica per la qual passa

Val a recordar que el mes de setembre passat el Club Natació Tàrrega va proposar a l’ajuntament cedir la titularitat del pavelló, estrenat l’any 2011, a canvi que el consistori assumís els deutes del club, que ascendeixen a uns 385.000 euros, i mantenint-se l’entitat esportiva com a usuari preferencial. L’ajuntament va estudiar la proposta i va fer una contraoferta que va ser rebutjada a l’octubre en l’assemblea de socis.

tracking