SEGRE

FUTBOL SUPERCOPA D?ESPANYA

Eleccions al març

No es faran el dia 24 i el Barça demana a la Generalitat que es pugui votar per correu, que implicaria un canvi legal || Apunten al 7 de l'esmentat mes després de reunir-se la gestora i els tres candidats

Carles Tusquets, el president de la junta gestora del FC Barcelona.

Carles Tusquets, el president de la junta gestora del FC Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions a la presidència del FC Barcelona, previstes per al diumenge 24 de gener, s’han ajornat i sense nova data a causa de la situació actual de la pandèmia, i la junta gestora del club ha demanat a la Generalitat un decret que permeti l’ús del vot per correu per a aquests comicis. Ara, tot apunta que la data més probable és el 7 de març i que hi haurà la possibilitat de votar per correu. Aquestes són les dos principals decisions adoptades entre la junta gestora, presidida per Carles Tusquets, i els tres candidats a la presidència (Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa) en una reunió que va començar a les 19.00 i es va prolongar durant pràcticament dos hores a les oficines del club català. Segons va poder saber Efe de fonts pròximes a les diferents candidatures, la data és la més pròxima a la que s’havia previst inicialment tenint en compte l’evolució epidemiològica. “El club ha constatat la impossibilitat de realitzar les eleccions en la data prevista a causa de les restriccions de mobilitat decretades pel Govern en l’actual context de pandèmia, per la qual cosa la data de les eleccions s’haurà de retardar”, va explicar la Generalitat i el Barça en un comunicat conjunt.

El president de la gestora, Carles Tusquets, acompanyat del conseller delegat del club Òscar Grau i del síndic del club Joan Manuel Trayter, va proposar la modificació de la legislació esportiva perquè es pugui votar per correu en una nova data. La Generalitat va descartar fer excepcions en el confinament municipal “atesa l’elevada mobilitat que això suposaria”.

El Govern accepta la petició del club i modificarà la Llei de l’Esport per facilitar la votació dels socis

Leo vol jugar però avui a la tarda es provarà per veure si li remeten les molèsties a la cuixa esquerra

Fonts del govern català van assegurar, segons va informar La Vanguardia, que resulta impossible aplicar aquest canvi per al 24 de gener perquè implica una modificació de la Llei de l’Esport que afecta totes les entitats esportives catalanes, no només el Barça. La resolució per la via urgent podria estar a punt en el termini aproximat d’un mes, al voltant del 14 o 15 de febrer. A l’haver-se prorrogat el confinament municipal per raons sanitàries precisament fins al diumenge que havia de tenir lloc la votació, convocar les eleccions implicaria convidar un gran nombre de socis a saltar-se la normativa. Serien aquells que no viuen a les capitals designades com a seus electorals: Barcelona (Camp Nou), Lleida, Tarragona, Girona, Tortosa, Madrid, València, Palma i Sevilla, a més d’Andorra.

tracking