FUTBOL COPA

Els gols de Dembélé i Braithwaite en el temps afegit permeten al Barça eliminar el Cornellà, de Segona B || Els blaugranes van fallar dos penals

Els jugadors del Barcelona celebren un dels dos gols, ahir al camp del Cornellà.EFE

Mentre Luis Suárez, despatxat de males maneres l’estiu passat, marcava els dos gols de l’Atlètic a Eibar que feien més líder l’equip blanc-i-roig, un Barcelona sense gol va patir i va necessitar la pròrroga per eliminar un equip de Segona B, el Cornellà (0-2), després de fallar dos penals (Pjanic i Dembélé) i nombroses ocasions de gol en els 90 minuts reglamentaris. L’equip de Koeman segueix a la Copa gràcies a una genialitat de Dembélé, que va marcar el 0-1 tot just començar el temps afegit i de Braithwaite, que va sentenciar amb el 0-2 en l’últim minut.

En el temps extra, el tercer que el conjunt de Ronald Koeman disputa en els últims vuit dies, després de grans dosis de sofriment, el Barcelona va aconseguir trencar la imbatibilitat a la Copa del Rei d’un espectacular Cornellà, botxí en la ronda precedent del líder de LaLiga, l’Atlètic de Madrid, i d’un heroic Ramón Juan, porter local que va desbaratar les millors ocasions blaugranes en el temps reglamentari. Era la primera vegada en la història que el Barça jugava tres pròrrogues en tres partits consecutius.

El Barcelona, amb la baixa per sanció de Messi, no va crear perill fins que al minut 33 el lusità Trincao va rematar tot d’un plegat i va obligar a lluir-se per primera vegada el porter local. Va ser un Barça gris, dominant un rival de Segona B, però fallant estrepitosament davant del gol, una cosa que ja és habitual a l’equip de Koeman.

Va debutar com a titular el centrecampista guineà Ilaix Moriba, amb divuit anys acabats de complir en un Barça que va acabar evitant el ridícul gràcies al talent de Pedri, que va assistir en el 0-2, i de Dembélé.

madrid

Zinedine Zidane ha quedat qüestionat i viu el seu moment de més debilitat com a tècnic del Reial Madrid, amb el seu futur en l’aire després de ser eliminat de dos competicions en sis dies, la Supercopa d’Espanya i la Copa del Rei. Li queden dos títols per lluitar sense ser favorit en cap i se li atribueixen un llistat d’errors, des de les seues decisions a l’estiu a una mala gestió. La premsa esportiva madrilenya, tant el Marca com l’As, van qualificar de “vergonya” l’eliminació davant de l’Alcoià, de Segona B.

Tanmateix, tot apunta que Zidane continuarà sent de moment l’entrenador del Reial Madrid i dirigirà l’equip demà davant l’Alabès a Mendizorroza, després de reunir-se ahir amb els seus jugadors i demanar-los que oblidin l’ocorregut i se centrin a remuntar a la Lliga.

Mala planificació, un gir a la seua filosofia passant de les rotacions a tenir desmotivada la segona unitat, el fracàs de la seua aposta per Jovic, la mala gestió dels joves i la falta de solucions tàctiques són alguns dels errors que se li atribueixen.