SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

El lleidatà Pep Muñoz torna a la Xina a entrenar el Wuhan

És el seu tercer club allà i espera el visat per anar a la ciutat de l'origen de la

Pep Muñoz, en una roda de premsa durant la seua estada a la Xina.

Pep Muñoz, en una roda de premsa durant la seua estada a la Xina.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Wuhan, una ciutat xinesa de més d’onze milions d’habitants i capital de la província de Hubei, situada al centre-est del país, es va convertir fa just ara un any en el centre d’atenció mundial al ser el lloc d’origen del coronavirus. Aquesta serà la pròxima destinació de l’entrenador egarenc establert a Lleida Pep Muñoz, que ha arribat a un acord amb el Wuhan Zall, equip de la Superlliga (Primera divisió) xinesa, per incorporar-se a l’staff com a ajudant de l’entrenador principal.

Muñoz, de quaranta-un anys, iniciarà una tercera etapa en el gegant asiàtic després d’haver-hi estat anteriorment durant quatre temporades, tres de les quals formant part del cos tècnic del Qingdao Huanghai, a Segona divisió fregant l’ascens, i una quarta al Shandong Luneng, ja a la màxima categoria, on va ser subcampió de Copa i cinquè a la Lliga.

Al cap d’un any d’haver tornat a Lleida després de donar per conclosa l’etapa a la Xina, la seua tornada es demorarà a causa de les dificultats a l’hora d’obtenir el visat d’entrada. “El problema no és tornar a Wuhan, encara que va ser l’origen de la pandèmia. Allà fan una vida més o menys normal, tot i que han tornat a posar-se la mascareta. El que passa és que necessito una carta d’invitació del govern local per entrar a Wuhan. Des del club em tranquil·litzen, però ara mateix no sé quan podré anar-hi i, fins i tot si finalment hi aniré”, explica Muñoz, que va tenir alguna opció d’anar a un Segona B i a la Lliga andorrana, però el va seduir més tornar a un futbol i un país que coneix molt bé.

El Wuhan Zall, entrenat pel xinès Li Xiaopeng, amb el qual Muñoz va coincidir al Shandong, va estar a començaments de l’any passat a Espanya retingut durant 104 dies sense poder tornar perquè es trobava de gira quan la Xina va tancar portes per la pandèmia.

Pep Muñoz encara haurà de superar més obstacles quan obtingui el visat i es faci una PCR. “A l’arribar a l’aeroport em confinaran catorze dies en un hotel i després set dies més a la ciutat de destinació. La Lliga està previst que comenci al març, però probablement es retardarà i es jugaria en dos o tres ciutats a mode de bombolla.”

tracking