SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Un tirador per al Força Lleida

El nord-americà Kendal Manuel arriba per suplir Fernando Sierra i aportar més punts des del perímetre || Té passaport de Moçambic i es va formar a la Universitat de Montana

Kendal Manuel, durant l’etapa a la Universitat de Montana, on va ser un dels referents.

Kendal Manuel, durant l’etapa a la Universitat de Montana, on va ser un dels referents.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Força Lleida s’ha mogut ràpid al mercat i ja té lligat el substitut de Fernando Sierra, que dimecres passat es va desvincular de l’equip després de jugar a Girona. Es tracta de l’escorta nord-americà Kendal Manuel, de 23 anys i 1,93 d’estatura, que destaca pel llançament, especialment de tres punts. El jugador, que ocuparà una de les places de Cotonou al tenir passaport de Moçambic, d’on és originària la seua família, va fitxar aquest estiu passat per l’Oviedo, també de LEB Or, però abans de l’inici de la Lliga va haver de rescindir el contracte per problemes personals que el van obligar a viatjar d’urgència als Estats Units. En el curt temps que va estar a Astúries va arribar a disputar dos partits de pretemporada, amb unes mitjanes de 8 punts, 3 rebots i 1,5 assistències per partit.

Kendal Manuel, nascut a Billings (Montana), va començar la seua carrera a l’NCAA amb la Universitat d’Oregon State, encara que després de dos temporades es va canviar de facultat i va fitxar pels Grizzlies de Montana, on ha disputat les dos últimes campanyes. Especialment fructífera va ser la seua última temporada, la 2019-2020, en la qual va arribar a fer de mitjana 15 punts, 3,5 rebots i 2 assistències en els 31 encontres que va disputar, jugant una mitjana de 36,2 minuts per partit.

Va fitxar a l’estiu amb el club asturià, però va haver de rescindir el contracte per qüestions personals

Malgrat que va nàixer a Montana, Kendal es va traslladar amb quatre anys amb la seua família a Moçambic, país natal dels seus pares, però amb set va tornar als Estats Units, on ha desenvolupat tota la seua carrera esportiva fins a fer el salt a Europa de la mà del Força Lleida. Això li va permetre adquirir la nacionalitat moçambiquesa i ser convocat amb la selecció absoluta d’aquest país per jugar les Finestres FIBA de l’Àfrica de classificació per al Mundial del 2019, que va conquerir Espanya. En aquesta convocatòria amb la seua selecció, Manuel va aconseguir 21,7 punts, 4 rebots, 1,7 assistències i 1,3 robatoris per a 17,3 de valoració de mitjana per partit.

El Força Lleida ha arribat a un acord fins a finals d’aquesta temporada amb Kendal, que està previst que arribi aquesta mateixa setmana i que ja podria debutar aquest dissabte a la pista del Múrcia, sempre que la documentació i el trànsfer arribin a temps.

tracking