SEGRE

POLIESPORTIU OBRES

El regidor d'Esports de la Paeria de Lleida cedeix el control de la despesa a l'alcalde per anomalies

Després que un informe de Paeria vegi anomalies en tres contractes d'Esports

La Paeria ha finalitzat recentment la instal·lació d’una tanca perimetral a la pista de les Basses.

La Paeria ha finalitzat recentment la instal·lació d’una tanca perimetral a la pista de les Basses.ESPORTS PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor d’Esports de la Paeria, Sergio González, del grup JxCat, va notificar ahir a l’alcalde, Miquel Pueyo, d’ERC, que li traspassa les funcions de control de despesa en manteniment i millora d’instal·lacions esportives, segons va poder saber aquest diari i va confirmar el mateix González. Aquesta decisió de l’edil d’esports arriba arran d’un informe en el qual es detecten incidències en la contractació de dos obres i un error en la tramitació en una tercera. Va ser el grup municipal del PSC el que el mes de desembre va denunciar, en relació amb una adjudicació d’obres, que de les tres empreses que es convidaven a participar en la licitació, una estava inactiva i extingida, i l’altra no s’hi va presentar, tenint en compte que el termini per a la presentació d’ofertes era de cinc dies hàbils. El grup socialista va qüestionar que fos urgent l’actuació i que, en tot cas, havien de fer-ho els serveis de manteniment i que hi va haver una altra situació idèntica adjudicada a la mateixa empresa, Singular S.L.

L’informe, firmat per les regidores Elena Ferre, del Comú, i Jordina Freixanet, d’ERC, analitza el procés de contractació de vint obres i reconeix aquestes anomalies de caràcter ètic en dos, així com en una tercera de tipus administratiu en la data errònia d’un pressupost.

La conclusió a la qual arriben les dos, i així es desprèn de l’informe al qual ha tingut accés aquest diari, és que una vegada analitzades totes les obres efectuades per aquesta empresa, hi ha una sèrie d’irregularitats, encara que cap no incompleixi l’LCSP (Llei de Contractes del Sector Públic). Per tot això admet que hi ha hagut negligència en la gestió. Precisament, el regidor González va destacar que totes les actuacions que s’han fet són legals i que del total de vint només hi ha incidències en la tramitació de tres. Concretament, un error en la data del pressupost entregat per una empresa i la invitació a una altra que ja estava dissolta. Va dir que estava a disposició de l’alcalde i del govern municipal per poder aclarir qualsevol qüestió i que, com que està d’acord amb les mesures que dicta l’informe, traspassa la supervisió dels contractes a l’alcalde fins que vigeixin. Entre les recomanacions de l’informe es demana que en contractes menors de 3.000 euros es verifiqui que les empreses convidades tenen plena capacitat de licitar i les dates estan actualitzades i que es faci públic un codi ètic per a càrrecs municipals.

tracking