SEGRE

POLIESPORTIU CONTRACTES

Pueyo assumirà el control d'Esports i el Comú exigeix responsabilitats

Després de les anomalies detectades en tres contractacions de l'àrea d'Esports

Roda de premsa de Miquel Pueyo a la Paeria

Roda de premsa de Miquel Pueyo a la PaeriaAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC), assumirà el control d’obres, després que un informe detectés anomalies en tres contractes de la regidoria d’Esports (en mans de JxCat), com va publicar ahir SEGRE. Pueyo recupera l’autorització de despesa de la partida de manteniment d’edificis després que un informe elaborat per les regidories de Participació i Lluita contra la Corrupció i de Govern Obert, arran d’una pregunta del PSC al ple del 30 de desembre del 2020, hagi conclòs que s’observen anomalies en tres contractes d’Esports “si bé no incompleixen la Llei de Contractes del Sector Públic”, segons la nota que va fer pública ahir la Paeria.

Sergio González va notificar dimarts a l’alcalde que els traspassava les funcions de control de despesa en manteniment i millora d’instal·lacions esportives. Pueyo, que ha encarregat l’elaboració d’un codi ètic, va dir que “des de sempre, i ara com a alcalde, estic íntimament compromès amb la transparència i l’ètica pública”. Afegeix que ha encarregat “una instrucció específica” als tècnics d’Urbanisme i Esports sobre la correcta tramitació de les contractacions.

El Comú, soci de govern d’ERC i JxCat, per la seua part, exigeix que s’“assumeixi la responsabilitat política davant de la falta d’ètica pública i el clientelisme en contractacions d’Urbanisme i Esports”, i destaca que aquestes, de JxCat, han adjudicat a una mateixa empresa obres que sumen més de 120.000 €. Afirma que l’informe evidencia una “reguera d’irregularitats en nombroses contractacions d’obres i serveis efectuades per Urbanisme i, en menor mesura, Esports”, el 2019 i el 2020, per la qual cosa “s’han incomplert les normes de contractació” i s’ha actuat “en contra dels fonaments de l’ètica pública que estableix el Pacte d’Entesa”. El Comú decidirà avui quines responsabilitats exigeix. Per la seua banda, JxCat es va remetre a la nota de l’alcalde, i va destacar que ratifica que no hi ha cap il·legalitat.

D’altra banda, Ignasi Amor, edil d’ERC, va dir a l’emissora UA1 que “si el regidor d’Esports fos d’ERC, segurament el partit ja li hauria demanat la dimissió”. Qui sí que en va demanar la “dimissió immediata” va ser la CUP.

El PSC demana a l’alcalde i també a Postius explicacions públiques

Begoña Iglesias, portaveu adjunta del grup municipal socialista a la Paeria, ha demanat a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i al regidor d’Urbanisme, Toni Postius, que donin explicacions públiques sobre les anomalies detectades en la contractació d’una empresa del sector dels serveis públics, amb seu a Lleida, “per a més de vint operacions sense seguir el procés de contractació continuada sense concurs públic”, segons un comunicat del PSC. Entre aquestes operacions figuren intervencions al camp de futbol de Ciutat Jardí i al del Balàfia.

tracking