SEGRE

POLIESPORTIU INSTAL·LACIONS

Una obra interminable

Albatàrrec tindrà el 2022 un pavelló poliesportiu els treballs del qual es van iniciar el 2010 || El projecte es va paralitzar al no arribar ajuda de la Generalitat

Una vista virtual de la façana principal del futur pavelló d’Albatàrrec.

Una vista virtual de la façana principal del futur pavelló d’Albatàrrec.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La localitat d’Albatàrrec, amb una població de 2.400 habitants, tindrà, per fi, un pavelló poliesportiu a finals del 2022 si no sorgeixen més contratemps, pandèmia al marge. Setze anys després d’iniciar-se els tràmits i dotze des que es van iniciar les obres, la instal·lació que semblava de mai acabar tirarà endavant després d’aprovar la Generalitat a finals de l’any passat l’ajuda d’1,3 milions d’euros, dividida en dos partides, una de 629.000 euros enguany i la resta que arribarà el 2022. Mentrestant, l’ajuntament ja hi ha invertit 1,7 milions d’euros.

El 2007 la Generalitat ja va aprovar una subvenció d’1,1 milions d’euros, que va ser anul·lada el 2008 i ampliada a 1,3 milions, però va arribar la crisi, va esclatar la bombolla immobiliària i l’ingrés dels diners mai no va arribar a fer-se efectiu. No obstant, l’ajuntament va demanar el 2009 un crèdit de 1.200.000 euros a 15 anys i va avançar en el projecte començant les obres el 2010. La Generalitat va dir llavors que només faria la seua aportació (1.300.000 euros entre Esports i Educació) quan la instal·lació estigués acabada.

Entre Esports i Educació aportaran 1,3 milions d’euros i l’ajuntament ja n’hi ha invertit 1,7

L’actual equip de govern municipal es va reunir l’any passat amb la Generalitat i va aconseguir desencallar una situació que impedia finalitzar les obres si no arribava l’anhelada ajuda per poder cobrir el pressupost. “Ja hem licitat les obres i al març o a l’abril espero que es reprenguin els treballs. Executarem el disseny inicial amb petites variacions adaptades a la nova normativa. La nostra intenció és que sigui un recinte tan funcional com sigui possible”, explica l’alcalde, Jaume Sanuy.

El 2016 ja es van construir uns vestidors per a la piscina que és just al costat del futur pavelló. També es van fer dos sales de gimnàs per a l’escola del poble. “Serà un pavelló polivalent que ens servirà per fer les activitats extraescolars i per impulsar esports de recinte cobert. També servirà per als pobles del voltant i fins i tot per a Lleida ciutat”, assegura Sanuy.

Una vista virtual de la façana principal del futur pavelló d’Albatàrrec.

Una vista virtual de la façana principal del futur pavelló d’Albatàrrec.SEGRE

tracking