Màxima efectivitat del Llista Blava

El Llista Blava recupera les senyes d'identitat i amb una superba defensa i un gran encert goleja el Calafell || Sergi Folguera, que va firmar un doblet, va obrir el marcador als 57 segons i Martí Serra va deixar per primer cop aquesta temporada la porteria a zero

Sergi Folguera i Sergi Duch van fer un pas endavant com els havia demanat l’entrenador.ALBA TARRÉS

El Llista va tornar a ser ahir el de la primera volta, aquell equip que consolidava el joc en una gran defensa i una efectivitat notable en atac, dos màximes que es van complir davant d’un Calafell que va ser tot el contrari. Els tarragonins, que venien amb la moral pels núvols després de tombar el Reus, van desaprofitar una falta directa amb 1-0 i un penal amb 2-0 que els hauria ficat en el partit. A partir d’allà, els lleidatans no en van deixar passar ni una i van deixar el matx sentenciat al descans amb un clar 4-0.

Albert Folguera havia avisat en la prèvia que el duel s’havia de guanyar com fos, ja que l’equip venia d’encadenar quatre jornades sense conèixer la victòria, en què havia sumat únicament un dels últims dotze punts possibles. A més, la baixa per acumulació de targetes blaves de Bruno di Benedetto restava potencial, per això el tècnic havia demanat als jugadors que fessin un pas endavant, especialment els joves. I els dos Sergis van complir amb escreix. Duch va ser una muralla al darrere i Folguera, que estrenava titularitat, l’estilet ofensiu amb un doblet decisiu.

El quadre llistat es va retrobar amb la victòria després d’encadenar 4 jornades sense assaborir-la

Tan sols 57 segons va tardar el petit de la saga a trencar la igualada en un tir des de la mitjana distància que va sorprendre el porter portuguès Castro. No va tardar a replicar el Calafell. Ho va fer Torné als tres minuts amb un llançament que va impactar a la base del pal esquerre del porter Martí Serra. Però la millor ocasió visitant va arribar amb la inestimable col·laboració dels col·legiats, que van castigar amb targeta blava una acció de Sergi Folguera que ningú més que ells van veure. Per sort, l’exporter del Calafell va aturar la falta directa a Gabarró i els llistats van sobreviure durant els dos minuts que van jugar en inferioritat.

En el minut 11, una clara falta de Torné li va suposar l’exclusió i Albert Folguera va donar la responsabilitat al seu fill, que no va fallar i va establir el 2-0. Dos ocasions clares, dos gols, efectivitat màxima. El Calafell no es va rendir i es va bolcar en atac, però ahir la defensa llistada va ser una muralla infranquejable. I quan alguna bola aconseguia depassar el mur defensiu, allà hi havia Martí Serra per aigualir la festa al seu exequip, com en un penal assenyalat per tocar suposadament la bola amb el patí que Mitjans va enviar a les guardes del porter de Sant Hipòlit de Voltregà.

El que no desaprofitava les seues ocasions era el Llista, que superat l’equador del primer temps feia pujar el tercer gràcies a un penal comès sobre Joan Cañellas que Andreu Tomàs va transformar de forma inapel·lable. L’italià Pellizzari, que abans del 3-0 havia enviat una bola al pal, topava aquesta vegada amb el porter lleidatà, que va evitar el gol amb l’espatlla i va haver de ser atès uns segons pel fort impacte. A tres minuts per al descans, Andreu Tomàs firmava el seu doblet particular amb un subtil toc d’estic que va sorprendre Castro, cosa que va situar un inqüestionable 4-0.

La segona meitat va arrancar amb el Llista abocat en atac i amb Sergi Folguera fregant el que hauria estat un hat-trick, però va topar amb el porter. Pocs segons després, Oriol Vives recollia una bola i gairebé des de mitja pista empalmava un tret que sorprenia per dalt el porter lusità del Calafell. Amb el duel ja més que sentenciant, el Llista es va dedicar a contemporitzar el joc davant d’un rival que, encara que va tenir alguna ocasió, no va estar gens encertat. A punt va estar d’emportar-se el sisè, però Sergi Folguera no va estar fi aquesta vegada a l’executar la desena falta del Calafell.

Folguera: “El nostre gran mèrit ha sigut estar molt bé en defensa” Albert Folguera va enaltir ahir el gran joc del seu equip, sobretot en defensa, la clau en el seu judici de la victòria. “El nostre gran mèrit ha sigut estar molt bé en defensa. Hem ajudat molt Martí Serra, li hem tapat molts trets i els que li han arribat, ho feien molt mossegats. L’equip ha estat molt intens, un partit redó”, va assenyalar.