SEGRE

FUTBOL OBITUARI

Mor per Covid als 54 anys Ramon Espasa, exjugador de la UE Lleida i fundador d'escoles de base comarcals

Mor per Covid als 54 anys Ramon Espasa, exjugador de la UE Lleida i fundador d'escoles de base comarcals || Actualment era director del planter del Mollerussa i entrenava el Soses

Alcarràs li va dedicar ahir un minut de silenci.

Alcarràs li va dedicar ahir un minut de silenci.J.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“He perdut el meu pare futbolístic, un referent, un amic i un conseller.” Cristian Olivart, actualment un dels coordinadors de l’Atlètic Segre i fidel escuder dels projectes de Ramon Espasa durant molts anys, no podia continuar parlant. Referent, mestre, assenyat i bon gestor, però sobretot bona persona, segons tots els que el van conèixer, el futbol lleidatà va plorar ahir la mort de Ramon Espasa als 54 anys, després d’estar ingressat més d’un mes per Covid.

Ramon Espasa Molgó (les Borges Blanques, 1-10-1966) va començar com a futbolista a la seua localitat natal, però amb 14 anys aquest extrem va recalar a la UE Lleida on va debutar al primer equip tres anys després en un partit de Copa de la Lliga 83-84.Recordat va ser també el partit de tornada de vuitens de final de la Copa del Rei 85-86 al Camp Nou en el qual va ser titular, sent substituït per Azkona en el minut 71, i els blaus van aconseguir la gesta d’empatar a zero.

No els va servir perquè en l’anada va guanyar el Barça 0-1 amb gol d’Esteban Vigo.Després aprofitant el servei militar va jugar al Reial Madrid C i al Parla.

Va tornar al Lleida i va jugar al Balaguer, Mollerussa, Hospitalet, Gramenet, Tremp, Artesa de Segre i Ivars d’Urgell..

Alcarràs, on va passar molts anys, va guardar un minut de silenci en un acte amb 400 assistents

Com a entrenador va crear les escoles de futbol de les Garrigues i Baix Segrià, en aquesta va estar des del 1996 fins al 2010, després va entrar a la base del Lleida Esportiu (2013-14) i després al FiF, sempre en tasques de coordinació. L’abril de l’any passat el Mollerussa el va contractar com a director de planter. El tècnic del primer equip de la capital del Pla, Josep Maria Turull, el recorda com “una persona carismàtica, que es feia escoltar. Va ser una gran alegria quan vam poder contractar-lo, però va venir la pandèmia i no va poder dur a terme la seua tasca”.

A part del Mollerussa, entrenava el Soses de Tercera Catalana que va celebrar l’any passat el seu centenari.I havia entrenat el Borges on a més va crear una escola del Barça, una altra de l’Espanyol a Alcarràs i del Saragossa a la capital aragonesa.

I un club L’Estelet, que feia campus a Camprodon i jugava tornejos estiuencs.També va gestionar el Patronat d’esports de l’ajuntament d’Alcarràs.

Ahir aquesta població, on va passar molts anys malgrat que sempre va viure a Borges, va guardar un minut de silenci.A l’acte van acudir més de 400 persones, entre ells l’entrenador del Barça femení, Lluís Cortés.

Al costat de les autoritats municipals va parlar la seua dona Iolanda amb qui tenia tres fills (Aitor, el més gran, Aina i Aroa, la petita).El seu germà Josep Maria és el delegat de la Federació Catalana, que igual com l’andorrana va expressar les seues condolences.

Alcarràs li va dedicar ahir un minut de silenci.

Alcarràs li va dedicar ahir un minut de silenci.J.A.M.

tracking