SEGRE

ELS DETALLS

Victòria vital del Lleida Esportiu

El Lleida va sumar els tres punts a Cornellà gràcies a un golàs de falta de Marc Martínez i se situa en la quarta posició || Molo canvia el sistema al 5-3-2 i ferma l'equip local

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida va donar carpetada a una setmana convulsa, arran del daltabaix de fa set dies al Camp d’Esports contra l’Espanyol B (0-3), i a les quatre derrotes consecutives en els desplaçaments, amb una treballadíssima i vital victòria sobre el Cornellà (0-1). Ho va fer gràcies a un excel·lent treball defensiu de tot l’equip i a un magistral llançament de falta directa de Marc Martínez, als 9 minuts.

Al Lleida li queden ara cinc partits per acabar la primera fase i tres davant de rivals directes, com són el Nàstic de Tarragona –següent desplaçament–, Andorra i Barça B, el rival d’aquest proper diumenge (18.00), amb el qual es jugarà la tercera posició de la taula, a banda de l’average, que ara mateix és favorable al filial blaugrana..

Molo va sorprendre tothom a Cornellà canviant el seu habitual 4-1-4-1 per un 5-3-2, donant la titularitat al joveníssim Nico van Rijn com a tercer central –i que va acabar sent el millor del partit– i recol·locant novament Fall davant de la defensa, a causa de la baixa del sancionat Chavero. I el canvi va funcionar a la perfecció.

El Cornellà, que viu de les centrades laterals i de la contundència en atac dels seus altíssims puntes, Víctor i Pablo Fernández, mai va poder col·locar una pilota en condicions a l’àrea lleidatana. En canvi el Lleida, en l’única rematada entre els tres pals al llarg de tot el matx, inclosos els cinc minuts de prolongació que va decretar el col·legiat, va aconseguir superar Juanma gràcies a un magistral llançament de Marc Martínez (9’), després d’una falta comesa a la frontal de l’àrea a Jauregi, que va superar la barrera, el pal i el porter.

La resta del partit va ser un forcejament entre la defensa del Lleida, ben acompanyada pels tres centrecampistes i els dos puntes, que van pressionar molt i ben amunt, i un Cornellà sense idees que només va penjar pilotes sense solta, amb l’objectiu, no aconseguit, de sorprendre els lleidatans..

El Lleida es va proposar que passessin les menys coses possibles i ho va assolir plenament. Escassíssimes rematades entre els tres pals –una del Lleida i tres dels locals– i moltes pèrdues de pilota, innombrables fores de banda i molt joc aeri, amb avantatge sempre per a la defensa lleidatana –ahir de blanc–, mentre buscava sentenciar amb veloces contres que tampoc no van prosperar.

El duel es va iniciar amb una primera rematada d’Àlex Serrano (6’) que va sortir desviada i que va ser el pròleg al gol lleidatà. La següent no va arribar fins al minut 24, en una falta directa servida per Kevin Presa que va tocar la xarxa per fora. De fet, el Cornellà només va tenir una ocasió clara. Va ser a càrrec de Víctor Fernández (36’), però Pau Torres, sensacional, va posar la mà per refusar el seu fortíssim tret.

Amb una rematada llunyana de Marc Martínez, per sobre del travesser, va finalitzar un primer temps tan disputat com poc brillant.

A la segona meitat, el Cornellà va apretar molt més, però amb més voluntat que encert. El Lleida es va fer enrere, amb el vestit de feina posat, i es va limitar a refusar una pilota rere l’altra, sense gaires problemes, fins al xiulet final del col·legiat, que va certificar una necessària victòria.

La plantilla dona per conclòs el veto d’Esteve a parlar Acabat el partit, dos dels capitans de l’equip, Pau Torres i Marc Martínez, van assegurar que la plantilla ja ha girat full al que va succeir al perdre amb l’Espanyol B (0-3), derrota després de la qual el president, Albert Esteve, va prohibir a Molo i als jugadors fer declaracions. Els dos van coincidir a assenyalar que el seu desig era donar la cara, però que va ser una decisió del president, que van entendre “perfectament”. “Nosaltres ja ho vam parlar dilluns”, van concloure.

Titular per primera vegada en un partit de Lliga Nico van Rijn va jugar per primera vegada com a titular i els noranta minuts amb el Lleida. Fins ara, en Lliga, havia disputat el tram final en el partit inaugural, entrant al camp a causa de l’expulsió de Simic. També va ser titular en el matx de Copa del Rei contra el Marbella. La seua actuació va ser impecable.

Contra el Barça B lluitaran per la tercera plaça Els resultats d’aquesta jornada fan que el pròxim partit al Camp d’Esports –diumenge, dia 28, a les 18.00– sigui una nova final entre el Lleida i el Barça B, que ahir va golejar l’Hospitalet (6-0) i en el qual els dos equips es disputaran la tercera plaça del grup. En l’anada va vèncer el filial blaugrana (2-1). L’Andorra va perdre 3-0 a Olot.

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.CARLES MIRANDA

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.CARLES MIRANDA

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.

Nico Van Rijn intenta frenar el local Víctor Fernández.CARLES MIRANDA

tracking