SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Marc Márquez: “No correré el primer test”

Marc Márquez, en plena recuperació, diu que reapareixerà “quan estigui en condicions acceptables” i s'autodescarta per a Qatar || “L'objectiu serà gaudir de nou a la moto, no el títol”, assegura

Marc Márquez i Pol Espargaró van ser presentats ahir de forma oficial com els pilots de l’equip Repsol Honda a MotoGP.

Marc Márquez i Pol Espargaró van ser presentats ahir de forma oficial com els pilots de l’equip Repsol Honda a MotoGP.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Marc Márquez va confirmar ahir que no serà als tests oficials de MotoGP a Qatar la setmana vinent, ja que encara no està totalment recuperat de la tercera intervenció a l’húmer dret.

“No seré al test de Qatar, que era el meu primer objectiu. El segon és estar a la primera carrera. Si no és possible, a la segona cursa a Qatar. Si tampoc és possible, a la de Portimao. Hi aniré quan el doctor doni l’OK.Portarà temps. Estic treballant, però no gaire agressiu. Quan senti que l’os s’ha consolidat i els músculs són correctes, hi aniré. Estar al cent per cent portarà temps, però estaré sobre una MotoGP”, va manifestar ahir l’hexacampió mundial de la categoria reina a la presentació de l’equip Repsol Honda 2021, en què tindrà com a nou company Pol Espargaró.

“He d’estar en unes condicions acceptables per pilotar una MotoGP. En la meua primera carrera començarà la meua pretemporada. A partir d’aleshores, a veure quant tardo per arribar a un nivell òptim”, va afegir.

“És la primera vegada a la meua vida, en la meua carrera, que he estat set mesos sense la moto. No aniré al 100% el primer dia que torni a pujar-hi. Primer l’os i els músculs han d’estar al 100%. Potser em costa dos carreres o sis mesos tornar a ser el mateix Marc. És una cosa que necessito entendre, no puc esperar ser el mateix Marc a la primera cursa, des de la primera volta. Tot té un procés. El meu objectiu és tornar a divertir-me sobre la moto. Tindré la primera caiguda. Serà un procés”, va assenyalar Márquez sobre els seus objectius el 2021.

“Passes moltes hores a casa i et passen moltes coses pel cap. De curses n’hi ha moltes, de cos n’hi ha un. És una de les coses que he après. Això no significa que no hagi de córrer el mateix risc. Això ho acceptes. Anímicament, passes sots i de tot. I més tal com està el panorama amb la pandèmia. Una de les coses que m’han ajudat més és veure les curses del meu germà. He desconnectat, però poc, no completament. He seguit amb aquesta tensió”, va afirmar sobre els set mesos que porta inactiu..

“El meu error va ser que a la setmana vaig pujar a una moto i no tocava. No tocava tampoc al cap de dos setmanes a Brno. La decisió la vam prendre tots i l’error és de tots. No val posar al punt de mira una persona –el doctor Mir–. Els doctors em van donar un bon feedback, sí, però és de tots. Val més tenir dos o tres opinions, asseure’s i valorar-ho amb més opinions. En un futur ho faré així, si m’hi torno a trobar”, va afegir.

Pol: “Intentaré copiar les tècniques del Marc en un curt període” “És una moto molt difícil, té un estil molt marcat, que és el del Marc. He d’intentar copiar les seues tècniques en un període molt curt. No puc esperar a meitat de temporada, sinó el tren ja haurà passat i no tindré opció per al Mundial o estar entre els cinc primers. He d’arriscar”, va assenyalar ahir Pol Espargaró, nou company de Marc Márquez.

“La relació és bona, ens en podem anar a sopar junts, però el meu primer rival és el que té la mateixa moto. Serà difícil lluitar amb ell, segurament, amb el més difícil de tota la graella”, va afegir sobre la seua rivalitat amb el lleidatà una vegada pugui pujar a la moto.

Àlex: “Hem d’estar preparats, però l’objectiu és seguir creixent” «Tots tenim opcions de guanyar el títol i tots comencem a Qatar, el primer dia de test o a la primera carrera, pensant que pots guanyar el títol. Si no a casa ja no treballes, ja no tens motivació. Pot ser realista o no, però... encara que ho sigui o no, hi ha un somni allà que diu: “I si guanyo?”.

Sempre poden passar coses. És una cosa que vull veure, any a any vull ser realista en quin és el meu objectiu i el meu punt», va assenyalar Àlex Márquez en una entrevista per a Marca.

“L’objectiu no és guanyar el títol, perquè m’estaria enganyant, és seguir creixent, ser al Top 7, millorar en qualificació. Però, si es donen les circumstàncies i passen coses rares, doncs s’ha d’estar preparat per a tot”, va afegir el lleidatà.

Marc Márquez i Pol Espargaró van ser presentats ahir de forma oficial com els pilots de l’equip Repsol Honda a MotoGP.

Marc Márquez i Pol Espargaró van ser presentats ahir de forma oficial com els pilots de l’equip Repsol Honda a MotoGP.REPSOL MEDIA

tracking