SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

"Cal revertir la situació actual perquè, si no es toca la massa salarial, és impossible arreglar els comptes"

Les candidatures de Laporta, Font i Freixa coincideixen que cal reduir els sous de la plantilla || Davant del deute brut del club de 1.173 milions d'euros

Pedri, en primer terme, durant la sessió d’entrenament d’ahir de la plantilla blaugrana.

Pedri, en primer terme, durant la sessió d’entrenament d’ahir de la plantilla blaugrana.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tres candidatures que opten a la presidència del FC Barcelona van debatre ahir les seues propostes de cara a revertir la difícil situació econòmica del club, amb un deute brut de 1.173 milions. Un dels punts en els quals van coincidir tant Jaume Giró, responsable de l’àrea econòmica de Joan Laporta, com els candidats Toni Freixa i Víctor Font té relació amb la reducció de la massa salarial dels jugadors.

“Cal revertir la situació actual perquè, si no es toca la massa salarial, que és de més de 500 milions d’euros, és impossible arreglar els comptes”, ha afirmat Jaume Giró, portaveu econòmic de la candidatura Estimem el Barça, que lidera Laporta, durant el debat econòmic organitzat per Mundo Deportivo i Palco23. En la mateixa línia es va expressar Víctor Font. “O fem una reducció de la massa salarial o serà impossible”, va apuntar l’empresari. Per la seua part, Toni Freixa va dir que “el 70% de la despesa és pels salaris dels jugadors i amortitzacions. Messi ja admet que la situació requereix un esforç de tots”.

El club era conscient que podria incórrer en “frau de llei” i que seria qüestionat per Hisenda

El moment de més tensió del debat va ser l’anunci de l’emissió de bons proposada per Laporta. “Els bons seran amb fons de pensions i companyies d’assegurances a llarg termini, no amb fons de pensions voltors com en l’exemple del Milan que posa el senyor Font”, va dir el seu portaveu econòmic, Jaume Giró.

D’altra banda, Laporta va anunciar que destinarà a la Fundació del Barça els beneficis de vendre rèpliques de la lona publicitària que la seua candidatura va penjar a Madrid el desembre passat.

Doble duel del Barça contra Elx i Sevilla

Els jugadors del Barcelona van tornar als entrenaments ahir, l’endemà d’empatar contra el Cadis (1-1) a LaLiga Santander i a les portes d’afrontar una altra setmana amb doble partit al calendari. Demà dimecres s’enfrontaran a l’Elx al Camp Nou, en partit ajornat de la primera jornada, i dissabte s’enfronten al Sevilla a Sánchez Pizjuán.

El PSG va intentar fitxar Luis Suárez a l’estiu

L’entrenador del Chelsea Thomas Tuchel va reconèixer que l’estiu passat va intentar fitxar Luis Suárez per al Paris Saint-Germain, però que l’uruguaià “va triar quedar-se a Espanya”, mentre va afegir que per a l’Atlètic de Madrid “és un desavantatge no jugar al seu camp” avui a l’anada de vuitens de la Lliga de Campions.

L’Atlètic rep avui el Chelsea a Bucarest

L’Atlètic començarà les eliminatòries de la Lliga de Campions jugant com a local a Bucarest, on avui (21.00) es mesurarà a l’anada de vuitens amb el Chelsea. Simeone no comptarà amb Giménez i Carrasco.

El Sevilla, tercer al guanyar a Pamplona

El Sevilla va sumar davant de l’Osasuna (0-2) la sisena victòria consecutiva a la Lliga i va arrabassar la tercera plaça al Barça. A Segona, el Saragossa va caure contra l’Alcorcón (0-1) i Fuenlabrada i Oviedo van empatar (2-2).

El Madrid va acceptar 200 milions des d’un paradís fiscal

El Reial Madrid hauria acceptat que el fons Providence li pagués 200 milions des de les Illes Caiman (era un paradís fiscal fins l’any passat) sabent que podria incórrer en “frau de llei”, segons una informació de Football Leaks compartida pel rotatiu alemany Der Spiegel amb el consorci European Investigative Collaborations (EIC) i que a Espanya ha estat publicada per infoLibre.

tracking