SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

El somni de Sergi Jurado

El lleidatà deixa el triatló per centrar-se en el ciclisme i disputar els Jocs Sordolímpics del Brasil || Forma part de la Selecció Espanyola de Sords

Sergi Jurado, en primer terme, durant una competició de triatló.

Sergi Jurado, en primer terme, durant una competició de triatló.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sordesa profunda que té Sergi Jurado (Lleida, 28-12-1993) no li ha impedit mai perseguir el seu somni de convertir-se en un esportista d’elit. Ho ha aconseguit en triatló i també en duatló, on és habitual en campionats d’Espanya, Europeus i Campionats del Món i ara persegueix un altre somni: participar com a ciclista en els XXVI Jocs Sordolímpics del Brasil, inicialment previstos per a l’estiu però que, a causa de la pandèmia, s’han traslladat al maig del 2022. Membre de la selecció espanyola de ciclisme de la Federació Espanyola d’Esports per a Sords (FEDS), ha fitxat aquest any per l’equip ciclista ControlPack-Badia, de la Sénia.

“Aquesta temporada he decidit dedicar-me més al ciclisme que al triatló”, explica Sergi, que porta un implant coclear bilateral en la seua vida diària, però que no utilitza durant la competició. “El motiu d’això és fer una preparació específica de ruta de cara a participar en els pròxims esdeveniments de ciclisme amb la FEDS”, entre els quals el Campionat Europeu de Ciclisme per a Sords a Turquia, el mes que ve, si la pandèmia no ho impedeix.

“No perdo el contacte amb el meu equip de triatló, el Flor de Triatló, però la veritat és que mantenir el ritme d’entrenaments de cursa a peu i natació juntament amb la preparació específica de ciclisme serà més difícil”, afegeix. El canvi de disciplina esportiva obeeix al fet que el triatló no està entre els esports que integren el calendari de sords, on sí que hi figura el ciclisme. Jurado ja va participar en una concentració amb esportistes de la FEDS de diferents disciplines.

El ControlPack-Badia té 4 lleidatans més, Arnau Solé, Albert Masana, Oriol Muntanyola i Carles Pardo

Al seu nou equip hi ha també quatre lleidatans més, Arnau Solé, Albert Masana, Oriol Muntanyola i Carles Pardo. “Agraeixo a ControlPack-Badia la confiança que ha dipositat en mi. Estar en aquest equip em permet visualitzar els meus objectius”, afegeix. “Espero créixer amb els meus companys d’equip, aprendre’n i aportar el meu gra de sorra en els objectius comuns.”

Sergi Jurado, en primer terme, durant una competició de triatló.

Sergi Jurado, en primer terme, durant una competició de triatló.

tracking