Segona derrota consecutiva del Cadí

El Cadí encaixa la segona derrota seguida després de perdre al Palau contra un Avenida superior || El duel tot just va tenir emoció, ja que va quedar sentenciat al primer quart

Irati Etxarri, la més destacada de les locals, controla la pilota.

Irati Etxarri, la més destacada de les locals, controla la pilota.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí no va poder plantar cara ahir al líder Avenida, un equip superior en tots els nivells i que va acabar sumant la 24 victòria seguida a la Lliga (57-80). El duel amb prou feines va tenir emoció, ja que les urgellenques només van poder ser competitives després d’un primer quart que va acabar amb 17 punts de marge a favor de les salmantines (11-28).

La igualtat tot just va durar cinc minuts, fins que Cazorla va anotar el segon triple visitant (7-12). A partir de llavors, el partit va ser un monòleg de les de Salamanca, avalades en una defensa molt física sobre Dornstauder i evitant la velocitat en atac d’un Cadí lligat de mans.

Després del setè punt de Yurena Díaz, l’Avenida va firmar un parcial de 0-8 que va provocar el primer temps mort de Canut a falta de 2:50 per al final del primer quart (9-20). El líder va continuar castigant el cèrcol rival, amb una superioritat tremenda sota la cistella, que va situar el 9-25.

Etxarri va anotar per a un Cadí que s’havia quedat estancat i Vilaró va tancar el primer acte amb un altre triple (11-28)..

Canut va preferir reservar la mataronina, amb molèsties musculars, per al partit de dissabte amb el Gernika

Amb el matx encarrilat a favor seu, l’Avenida no va aixecar el peu de l’accelerador i Katie Samuelson es va convertir en un malson. Un 3+1 de la internacional britànica va provocar una tècnica a Canut per protestar la falta.

Cazorla va anotar el cinquè triple per a les visitants i Leonor Rodríguez va deixar el 13-37 abans que el tècnic del Cadí es veiés obligat a demanar un nou temps mort a 6:38 del descans. A partir de llavors va començar a competir el conjunt urgellenc, encara tocat per la derrota a Lugo de dissabte.

Etxarri es va convertir en la líder de les lleidatanes, tot i que l’encert de l’Avenida no va cessar. A base de triples, les salmantines es van situar amb una màxima renda de 26 punts (19-45), encara que després de 4 punts seguits de Peña i Etxarri, el tècnic Roberto Íñiguez va aturar el partit.

Així d’exigents són les coses en un dels equips més potents d’Europa. Etxarri, autora d’11 punts la primera meitat, es va encarregar de tancar el marcador (26-47) abans que els equips anessin cap als vestidors.

Dos triples de Karlie Samuelson, germana de Katie, van obrir el tercer quart, quan el Cadí va ser capaç de baixar dels 20 punts de marge després d’una cistella de Raventós (36-55). Les lleidatanes fins i tot van arribar a situar-se a 17 punts, però dos triples de Katie Samuelson van acabar amb qualsevol amenaça de reacció. El segon va pujar com a tal al marcador quan la jugadora visitant havia llançat clarament des de 4 metres. Malgrat que Canut va intentar que l’Avenida no s’escapés, les salmantines van estar encara més encertades des de la línia exterior. La diferència de 28 punts (44-72) al final del tercer quart va deixar els últims 10 minuts com un tràmit.

El rival del Cadí es va relaxar de forma notable, després de dos partits en tres dies, i les urgellenques ho van aprofitar per deixar-lo sense anotar durant més de 4 minuts (50-72). A la mínima reacció de l’Avenida, Canut va aturar el duel.

Volia guanyar l’últim quart. Gràcies a Geldof, el primer triple del Cadí en tot el partit, de Mestres, i una última cistella de Bahí, les jugadores lleidatanes es van situar a 21 punts a falta de 2:25 per al final.

Hof va anotar des de la línia de tirs lliures els 2 últims punts del matx a 1:50 per al final, tenint en compte que el primer no va entrar. La taula d’anotadors va estar tan relaxada com els àrbitres, que ni tan sols se’n van adonar.

Al final, 23 punts de diferència per a un Avenida que va demostrar estar en una altra Lliga diferent a la del Cadí la Seu..

“Al principi hem estat molt poc atrevides” Bernat Canut, tècnic del Cadí, va assenyalar després del matx que “hi ha hagut dos partits. El dels primers quinze minuts, en els quals hi ha hagut dubtes i poc atreviment defensiu, que era una cosa que necessitàvem per competir.

Elles anotaven fàcil, ens costava córrer i no aconseguíem entrar en el nostre estil. La dinàmica ha canviat en el segon quart i en una segona meitat bona per la nostra part.

Hem pogut rotar, utilitzar dos bases per córrer, que la pilota circulés més. També ens hem atrevit més al cos a cos”.

Sobre la mentalitat de l’equip, va manifestar que “veníem a guanyar aquest partit perquè aquesta és la nostra mentalitat i abandonar-la és una cosa que no ens podem permetre en els partits que ara ens queden”.