SEGRE

DEPORTES

Leo Messi, salva al Barça i recupera la tercera posició

Després d'una primera part horrorosa, la inspiració de l'argentí rescata un Barça que recupera la tercera posició || Messi firma un doblet a la segona meitat i Jordi Alba arredoneix una victòria que reenganxa l'equip de Koeman a la lluita pel títol

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos fogonades de Leo Messi, que amb un doblet ja suma divuit gols i és el màxim golejador del campionat, i una diana de Jordi Alba, tots a la segona part, van donar la victòria al Barça davant de l’Elx (3-0), de manera que retalla l’avantatge dels dos equips madrilenys i es reenganxa a la lluita per la Lliga. Messi, amb dos gols i una assistència, va desencallar un partit que tenia la mateixa aroma dels últims i va salvar l’equip, que ara se situa a cinc punts de l’Atlètic (amb un partit menys) i a dos del Madrid, de manera que recupera la tercera posició en detriment del Sevilla, equip al qual s’enfrontarà dissabte en Lliga i dimecres a la tornada de la Copa del Rei.

I això que va ser el Barcelona un equip sense ànima durant el primer temps. Semblava grogui l’equip de Ronald Koeman després de les patacades amb el París Saint-Germain (1-4) i el Cadis (1-1).

Previsible en atac i dèbil a darrere, on qualsevol rival li crea perill, si bé ahir els il·licitans no van estar gaire fins. Va deixar Koeman cinc futbolistes fora, entre ells Griezmann, Dembélé i Lenglet, que va cometre l’empat amb el Cadis, però el Barça va seguir amb un futbol pla en el qual només va lluir un futbolista al primer temps: Trincao.

El portuguès va ser l’únic que va animar l’atac, que va desbordar, l’únic que va rematar amb intenció i va generar perill, però ahir va estar negat..

Va tenir problemes el Barça en la construcció. Pjanic, al qual Koeman va tornar a donar una oportunitat, no va donar agilitat al joc, De Jong no va tenir arribades des darrere, Pedri amb prou feines va desbordar; i Messi estava espès, acompanyat per un Braithwaite que tampoc aportava res en el seu retorn a la titularitat.

De bon començament (minut 5), Lucas Boyé ja va avisar amb una rematada propera davant dels dubtes dels centrals, Piqué i Umtiti, que no jugaven junts des del juny passat. Abans, Trincao, a la primera acció d’atac del partit, va posar a prova Edgar Badia.

Els mateixos protagonistes van agitar el partit al minut 20. Aquesta vegada, el portuguès va fer una gran jugada individual, amb un parell de dríblings, però va rematar on era Badia.

El Barça va jugar una primera meitat nefasta i una segona en què l’encert de Messi va resoldre

Amb el pas dels minuts, l’Elx es va sentir més còmode. El Barça no arribava i els d’Escribá van jugar més desimbolts fins al punt que van tenir una bona arribada per mitjà de Pere Milla al 44.

Koeman va encertar deixant un estèril Pjanic al banc i buscant el desbordament de Dembélé al descans. El Barça era més reconeixible i pràcticament a la primera acció del segon temps, en una gran combinació entre Braithwaite i Messi, els blaugranes van marcar.

Va ser l’argentí el que va anotar l’1-0 al minut 48, després de rebre una assistència de taló del danès, que ahir estava en mode assistent. Però com ha passat tantes vegades aquesta temporada, el Barcelona no va tenir continuïtat, hi va tornar i el partit va tornar a rebaixar les revolucions.

El fantasma del dia del Cadis va tornar a planar sobre el Camp Nou..

Amb mitja hora al davant, Escribá va posar en joc Fidel i Morente, buscant alguna oportunitat, però el que va tornar a aparèixer va ser Messi, després d’un gran acció individual de De Jong. L’holandès va firmar un eslàlom prodigiós, que va recordar els que oferia en la seua etapa a l’Ajax, i va assistir Messi, que amb fermesa i molta sang freda va definir davant de cinc contraris i el porter (2-0, min.

69). Quatre minuts més tard, Messi va servir sobre Braithwaite, un altre dels destacats ahir, que va donar la seua segona assistència de gol del matx, aquesta vegada de cap perquè Jordi Alba tanqués el partit amb una rematada des de l’àrea petita davant de la qual el porter il·licità no va poder fer res.

Abans del final, Griezmann, que va sortir pel danès, va tenir un parell de claríssimes ocasions per augmentar el compte golejador, però el francès continua negat davant de la porteria contrària..

“Tothom ha vist que ens faltava intensitat i és bo que Messi, com a capità, demani més intensitat”, va manifestar Koeman sobre els gestos del capità, que reclamava un esforç als seus companys després de l’empat sense gols al descans. Sobre si els veterans havien fet el pas endavant que havia demanat un dia abans, el tècnic blaugrana va eliminar Messi del grup. “Si parlo dels veterans no és de Leo, perquè el seu joc i efectivitat encara és impressionant. Hi ha altres jugadors, amb tots els respectes, que han de marcar diferències. Messi sí que ha tornat a demostrar que és un jugador molt important per a aquest equip”, va afegir.

“A la primera part hem estat fluixos, no hem tingut ritme de pilota, encara que hem comptat amb dos oportunitats molt clares per obrir el marcador. A la segona part hem estat moltíssim millor, hem marcat aviat i l’equip ha tingut molta més profunditat. S’ha notat la diferència de la primera i la segona part”, va dir Koeman sobre el partit. “No s’ha d’oblidar que juguem moltíssims partits”, va afegir sobre les rotacions a l’onze titular amb l’Elx.

Aquesta norma, que alguns grups de l’oposició com els Comuns i el Partit Popular van criticar que està feta “a mida” per al club blaugrana, permet la utilització de les opcions esmentades “sempre que quedi garantit el dret d’informació” i es garanteixin una sèrie de mesures de seguretat com per exemple “la identificació de l’elector i l’autenticitat i secret el vot”.

“Hi ha Lliga, els altres equips fallaran” “Hi ha Lliga, els equips fallaran com hem fallat nosaltres i lluitar per la Lliga encara depèn del que fem als partits que queden. El cop de l’altre dia contra el Cadis va ser dur després de la derrota a la Champions”, va manifestar Jordi Alba al finalitzar el partit amb l’Elx. “La gent que fa més temps que hi som hem d’intentar que els joves se sentin còmodes i a poc a poc aprenguin els conceptes del que és jugar al Barcelona, però les ganes sempre hi són”, va afegir en relació amb la responsabilitat dels jugadors més veterans.

“Mantindrem Koeman, sens dubte” “Nosaltres donem confiança i estabilitat i li donarem més arguments amb una plantilla molt competitiva. La confiança en Ronald és indiscutible i li mantindrem sense cap dubte”, va manifestar ahir Toni Freixa, candidat a la presidència del club. També va explicar els beneficis d’un grup inversor per a l’entitat i va repetir que “al mercat de la temporada 2021-2022 arribaran dos cracs en atac i un en defensa”. Sense voler donar noms, Freixa sí que va acabar reconeixent que “seran, perquè ens entenguem, tipus Haaland”.

Ansu Fati, nominat al premi Laureus Ansu Fati segueix acumulant distincions individuals en el seu primer any com a jugador del primer equip blaugrana. El del planter ha estat inclòs a la llista de nominats del Premis Laureus a la categoria d’esportista revelació 2020. Ansu compartirà nominació amb cinc estrelles emergents més del món de l’esport de la talla de Patrick Mahomes, guanyador de la Superbowl 2020; Joan Mir, campió de MotoGP; el ciclista eslovè Tadej Pogacar, i dos tenistes, la polonesa Iga Swiatek i l’austríac Dominic Thiem.

Aprovat el vot electrònic i postal a les eleccions de clubs El Parlament va aprovar ahir el decret que habilita les entitats esportives com el FC Barcelona a establir el vot per correu i per mitjans electrònics en els processos d’elecció de les juntes directives i presidents.

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.EFE

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.EFE

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.

Leo Messi supera l’entrada d’Omenuke Mfulu, de l’Elx.EFE

tracking