SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

"Volem jugar, però amb garanties sanitàries"

La Primera Catalana es reinicia amb l'ajornament del Borges-At. Lleida, Solsona i Alcarràs demanen fer el mateix i el Tàrrega no anirà a Mollerussa || Els clubs estudien mesures legals

El Borges, que entrena Manel Cazorla, durant un entrenament a Juneda al tenir el camp en obres.

El Borges, que entrena Manel Cazorla, durant un entrenament a Juneda al tenir el camp en obres.JAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Primera Catalana, que té previst reiniciar-se aquest cap de setmana, tal com va fixar la Federació Catalana de Futbol, ho farà de forma descafeïnada i amb la majoria dels equips obligats a jugar, ja que insisteixen que no es donen les garanties sanitàries i econòmiques, i es reserven accions legals (vegeu el desglossament). Ja s’ha ajornat una quarta part dels partits (5 de 20) dels quatre subgrups.

En el cas dels sis clubs lleidatans, Borges i Atlètic Lleida ja han rebut l’autorització federativa per ajornar el seu matx. Els dos clubs s’han posat d’acord, arran que l’equip de les Garrigues encara no pugui tenir disponible el terreny de joc després de canviar la gespa artificial. El Borges va estudiar la possibilitat de jugar a l’Espluga de Francolí (Tarragona), on s’entrena alternant amb el camp del Juneda, però finalment es va descartar.

De moment, ja s’han ajornat cinc dels vint partits que es juguen entre els quatre subgrups

“Volem jugar, ho hem dit des del primer dia, però amb garanties sanitàries i amb ajuts econòmics perquè jugar a porta tancada no és viable”, va dir el president del Borges, Àngel Rodríguez. El seu homòleg de l’Atlètic Lleida, Xavier Batalla, va lamentar “arribar a l’extrem de reiniciar la competició sense saber els clubs com queda el tema de descensos i si serà voluntària la participació com han fet en altres federacions”.

Dos clubs lleidatans més, Solsona i Alcarràs, han demanat ajornar els respectius partits. El Solsona ho va demanar ahir a la nit perquè el seu camp està tancat pel perill de la caiguda d’un mur i va buscar jugar a Cardona, però no oferia garanties de seguretat per Covid al ser una instal·lació molt oberta que permet l’acumulació de moltes persones a fora del camp.

Ernest Estany, president del Solsona, va dir que “tots volem jugar, però no tenim camp i no es donen les condicions”. L’Alcarràs, que va al·legar baixes de jugadors i no haver pogut entrenar-se en condicions, va rebre la negativa del rival, el Martorell, i per tant, haurà de jugar. “No ens queda altre remei i jugarem amb el que tinguem, però no es pot jugar en aquestes condicions”, va assenyalar el president de l’Alcarràs, Joan Miret.

L’únic equip lleidatà disposat a jugar tant sí com no és el Mollerussa. “El Procicat va dir que paréssim i ara diu que podem jugar. Ells són els experts, però comprenem la postura del Tàrrega”, van afirmar. Aquest no anirà a jugar, com ja va manifestar, a la capital del Pla d’Urgell i es limitarà a firmar l’acta.

Els clubs insisteixen que jugar sigui voluntari i no es descendeixi Els quaranta clubs de Primera Catalana van emetre ahir una nova carta en què insisteixen a la Federació Catalana que la decisió de competir sigui voluntària i que no hi hagi descensos aquesta temporada, independentment de si s’anul·la o no la temporada de Segona Catalana (tot indica que l’FCF decidirà anul·lar-la dilluns).Els clubs, que en cartes anteriors ja s’han queixat per no disposar de proves PCR finançades i ajuts per pal·liar la manca de públic, lamenten “la situació d’incomprensió i falta de solucions” i es reserven “les accions oportunes en la defensa dels nostres interessos”.

El Borges, que entrena Manel Cazorla, durant un entrenament a Juneda al tenir el camp en obres.

El Borges, que entrena Manel Cazorla, durant un entrenament a Juneda al tenir el camp en obres.JAN

tracking