SEGRE

HANDBOL FEDERACIÓ ESPANYOLA

Un lleidatà dirigirà l'escola d'entrenadors de handbol

Amb l'objectiu de mantenir el prestigi en la formació dels tècnics espanyols

Gerard Lasierra, dimecres a la seu federativa a Madrid.

Gerard Lasierra, dimecres a la seu federativa a Madrid.RFEBM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Gerard Lasierra, de 56 anys, és el nou director de l’Escola Nacional d’Entrenadors de la Federació Espanyola d’Handbol (RFEBM), que té com a objectiu mantenir el prestigi en la formació de tècnics, ja que cada vegada estan més ben valorats a nivell mundial. Lasierra, que anirà cada dimecres a Madrid, ja era un fidel col·laborador del seu antecessor, Paco Sánchez, que va accedir al càrrec el 2013 i va deixar la plaça el setembre passat.

“L’objectiu és mantenir aquest nivell d’autoexigència que hem tingut aquests anys amb el Paco [Sánchez] i que els entrenadors espanyols continuïn sent reconeguts a tot el món. Però a mitjà termini no es tracta de mirar-nos el melic i dir que bons que som, sinó que hem de mirar les coses bones que fan també en altres països”, va explicar Lasierra, professor de l’Inefc Lleida que el 2017 es va doctorar en el programa Activitat Física i Esport.

Porta més de tres dècades com a entrenador nacional, i va destacar en l’etapa al capdavant de l’Associació Lleidatana d’Handbol, que va portar a la màxima categoria de l’handbol femení espanyol i va ser seleccionador juvenil estatal entre el 1998 i el 2001. A més, ha impartit diferents assignatures als cursos de tècnic esportiu superior en Handbol de l’RFEBM, l’any passat en línia a causa de la pandèmia.

“Ja no torno a entrenar. Ara estic centrat en la docència tant a nivell universitari com en l’handbol”, va afirmar Lasierra, que va valorar la feina que es fa en l’handbol lleidatà.

“S’està treballant molt i bé, però no deixem de ser un esport minoritari”, va concloure.

tracking