SEGRE

ACTIVITATS CONFERÈNCIES

Julen Guerrero insta els menors esportistes a no deixar els estudis

Va obrir la VIII Jornada de Dret Esportiu

Una captura de pantalla durant la ponència de Julen Guerrero.

Una captura de pantalla durant la ponència de Julen Guerrero.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exfutbolista internacional de l’Athletic de Bilbao i actualment seleccionador espanyol sub-16, Julen Guerrero, va obrir ahir la VIII Jornada de Dret Esportiu de Lleida, que aquest any va ser telemàtica i portava per títol El règim jurídic de l’esportista menor d’edat. Guerrero, que a més és periodista, va parlar, en concret, del cas de futbolistes menors d’edat, tractant temes com la importància dels estudis, el paper dels intermediaris, els contractes amb jugadors menors d’edat i la polèmica dels fitxatges de menors estrangers per part de clubs poderosos a nivell mundial que van ser sancionats per aquesta pràctica com el Barça, el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid o el Chelsea, entre d’altres.

Aquesta vuitena edició va tornar a reunir experts jurídics esportius i que enguany va tenir un caràcter més internacional. Entre els conferenciants estrangers van destacar les intervencions de la italiana Ida Linda Reitano, el colombià Andrés Guapacha, l’uruguaià Horacio González, la xilena Romina Fernández i l’argentí Ariel Reck.

També es va organitzar una taula redona moderada pel colombià Mario Valencia en què van intervenir l’espanyola Rosalía Ortega, el brasiler Luiz Marcondes i el xilè Oscar Fuentes. Entre els experts jurídics espanyols en l’àmbit esportiu van destacar les ponències de Miguel García Cobo, secretari adjunt de la Reial Federació Espanyola de Futbol; Francisco Rubio, catedràtic de ciències econòmiques i empresarials de la Universitat de Badajoz, o María José López, advocada d’AFE.

També hi van intervenir la directora de les jornades, Elisabeth Miranda, i el director d’Esport i Lleure, Vicente Javaloyes.

tracking