SEGRE

FUTBOL PRIMERA CATALANA

Cap equip lleidatà jugarà aquesta jornada

Ajornats tres partits i el Tàrrega només firmarà l'acta a Mollerussa

Un partit de l’Alcarràs de la temporada passada abans de l’aturada per la pandèmia.

Un partit de l’Alcarràs de la temporada passada abans de l’aturada per la pandèmia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El reinici de la competició de Primera Catalana aquest cap de setmana es produirà sense que jugui cap dels sis equips lleidatans de la categoria per diferents motius. Tres partits amb clubs de Lleida s’han ajornat, com va aparèixer de forma oficial ahir a la tarda al web de la Federació Catalana.

Dijous ja s’havia retardat el Borges-At. Lleida a causa que l’equip de la capital de les Garrigues encara no pot utilitzar el camp a l’haver-ne canviat la gespa artificial.

Els dos clubs van acordar demanar l’ajornament després d’estudiar l’opció de jugar a l’Espluga de Francolí (Tarragona). Ahir es van afegir dos ajornaments més de partits amb equips lleidatans. Es tracta del Solsona-Can Vidalet a causa que el camp del club lleidatà està clausurat pel perill de la caiguda d’un mur de l’institut que hi ha contigu a la instal·lació esportiva, tal com ja va informar ahir aquest diari. Es va estudiar l’opció de jugar a Cardona (Barcelona), però es va descartar perquè no oferia garanties de seguretat per Covid al tractar-se d’una instal·lació molt oberta que permet l’acumulació de moltes persones al costat del camp.

Ahir a la tarda també va ser autoritzat per l’FCF l’ajornament de l’encontre Alcarràs-Martorell, la petició del club lleidatà del qual havia estat desestimada al principi. A més, l’ajuntament d’Alcarràs va argumentar que el cap de setmana no podien garantir la desinfecció i seguir els protocols anti-Covid al camp.

Finalment, l’altre derbi lleidatà de la jornada, el Mollerussa-Tàrrega, tampoc es jugarà perquè el club de la capital de l’Urgell ha renunciat a jugar al·legant que anteposava la salut dels seus jugadors. Només hi anirà a firmar l’acta.

Espasa: “Entenc els clubs, però hi ha un pla que va ser aprovat” El delegat de la Federació Catalana de Futbol a Lleida, Josep Maria Espasa, ha tingut una setmana intensa de contactes amb els clubs per intentar convèncer-los que cal jugar i que la situació anirà millorant. “M’han manifestat la seua preocupació i els entenc a tots ells perquè cadascun té una realitat diferent i totes les opinions són respectables.

Però ens hem de remetre al fet que el Procicat ha autoritzat que jugui aquesta categoria, hi ha un pla de competició que es va aprovar en assemblea a Blanes i ja es van jugar algunes jornades a l’octubre i després es va decidir jugar a una sola volta, sempre sota el protocol anti-Covid. És més, la setmana passada van començar les categories permeses en futbol sala i no hi va haver cap problema”, va manifestar Espasa.

tracking