SEGRE

GIMNÀSTICA ABUSOS

Un exentrenador dels EUA se suïcida al ser acusat d'agressió sexual

John Geddert.

John Geddert.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

John Geddert, exentrenador de l’equip olímpic femení de gimnàstica artística dels Estats Units, es va suïcidar dijous passat poques hores després de ser acusat de 24 delictes. Una vintena de càrrecs estaven relacionats amb tràfic de persones i treball forçat, dos més eren per delictes sexuals, un per organització criminal i un altre per mentir a la policia. Geddert va treballar també amb el doctor de l’equip, Larry Nassar, que compleix cadena perpètua des del 2018 per centenars d’abusos sexuals.

Estava previst que Geddert fos processat a la tarda però l’extècnic, de 63 anys, no va aparèixer a la cita. “La meua oficina ha estat notificada que el cos de John Geddert va ser trobat després que s’hagués tret la vida”, va dir la fiscal general de Michigan, Dana Nessel, en un comunicat. “Una manera tràgica d’acabar una tràgica història per a tothom qui hi estava involucrat”, va afegir.

El 1996, Geddert va fundar el famós Club de Gimnàstica Twistars Estats Units de Michigan, un dels llocs on Larry Nassar va admetre haver abusat sexualment d’atletes joves. Arran de les investigacions entorn de Nassar, Geddert va ser suspès el 2018 de la federació olímpica de gimnàstica i va decidir jubilar-se.

tracking