SEGRE

DEPORTES

La Lliga segueix viva

Gran actuació col·lectiva d'un Barça que suma un triomf crucial per recuperar credibilitat en la lluita pel títol || Dembélé i Messi van firmar els gols en un partit que hauria pogut acabar en golejada i que suposa un avís per a la tornada de Copa de dimecres

Leo Messi va resoldre bé davant de Bono per tancar el partit al Pizjuán.

Leo Messi va resoldre bé davant de Bono per tancar el partit al Pizjuán.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va tornar a la càrrega pel títol de lliga després d’assaltar ahir el Ramón Sánchez Pijzuán (0-2) gràcies als gols de Dembélé i Messi, que permet als blaugranes col·locar-se segons de forma provisional i posar pressió a l’Atlètic, que veu reduït l’avantatge a dos punts, si bé els de Simeone tenen dos partits pendents. Els de Ronald Koeman, que van materialitzar un dels seus millors partits de la temporada, sobretot a la segona meitat, van poder golejar un Sevilla que tot just va inquietar Ter Stegen i que va quedar avisat del que podria passar dimecres a la tornada de les semifinals de la Copa del Rei, aquesta vegada al Camp Nou.

En una cita crucial per ficar-se en la lluita pel títol de Lliga, Koeman va sorprendre amb tres centrals per donar més consistència defensiva i no deixar espais com va passar a l’anada de Copa. Els dos equips van sortir amb intensitat, amb una pressió alta, però amb moltes precaucions i sense voler donar opcions a l’altre, amb la qual cosa la lluita es va centrar en el mig camp i sense gairebé ocasions.

Amb un futbol de molt control per part dels dos, el Barça va anar guanyant el seu lloc i creant puntuals accions de cert perill, com en un xut de Dembélé o una sacada de falta de Messi intentant sorprendre, totes dos resoltes sense conflictes pel marroquí Bono. Van ser l’anunci del gol barcelonista, a la mitja hora de joc, a l’aprofitar Dembélé un gran servei de Messi i obrir el marcador amb un tret creuat amb l’esquerra.

Era el tercer gol del francès, que era un punyal cada vegada que encarava al seu marcador. A partir d’aquí, el Sevilla, absolutament desaparegut a dalt i contemporitzador en excés, va voler fer un pas endavant, però sense presència a dalt i sense posar mai en un compromís un seriós Barcelona.

A la represa, i malgrat els tres canvis d’una tacada de Julen Lopetegui, descontent amb el que veia, donant entrada a Rekik, Suso i En-Nesyri per Diego Carlos, Munir i el Papu, el Barça va seguir amb el domini davant d’un impotent Sevilla. Els sevillistes a penes van atacar.

Eren una ombra del seu potencial real, no els sortia res i, pitjor encara, gairebé ni ho intentaven amb un Barcelona que, a mig gas, va imposar el seu control i va ser el que, amb comptagotes, va estar més a prop del gol amb una centrada de De Jong a la qual no va arribar Jordi Alba i en un xut al pal de Dest, les dos accions a l’arrancada de la segona meitat. Lopetegui, veient la inferioritat dels seus, va ficar al camp Óscar Rodríguez i Óliver Torres, per Rakitic i De Jong, molt desencertats els dos, i encara que el Sevilla va ser una mica més vertical, va continuar manant el Barcelona amb un gran treball col·lectiu, un joc precís i efectivitat, la que tantes vegades havia reclamat Ronald Koeman i ho va demostrar Leo Messi als 85 minuts per sentenciar el xoc.

Abans d’un xut alt de l’astre argentí, després d’una gran jugada d’un Dembélé molt actiu, i d’un gol anul·lat a Lenglet per un clar fora de joc, Messi va marcar el gol número 38 en 42 partits davant del Sevilla darrere una paret amb el guineà Ilaix Moriba. El jove del planter, que acabava d’entrar al camp pel lesionat Pedri, va intervenir en aquest gol fent la paret perquè l’argentí es plantés al davant de Bono, que va endevinar el primer tret del de Rosario, però el rebuig li va caure a prop i només va haver d’empènyer la pilota al fons de la xarxa.

Al seu torn, l’altra cara de la moneda va ser el central uruguaià Ronald Araujo, que va substituir Piqué al 67 i al cap de només quinze minuts de reaparèixer després de la seua lesió es va retirar al ressentir-se del turmell i va ser substituït pel gal Umtiti. Tot i així, en un xoc sempre dominat pel Barcelona, el Sevilla es va mostrar inofensiu en atac, incòmode i poruc, amb una marxa menys de la que havia mostrat als últims partits i sentint-se inferior.

En-Nesyri va aconseguir marcar, però el gol va ser anul·lat perquè es va ajudar amb el braç en el control. Sense més modificacions al lluminós, el Barça va tancar una victòria de nivell en un complicat recinte que el fica de ple en la lluita pel títol de lliga abans de jugar-se el pas coper dimecres vinent.

Pedri, quasi descartat per a la tornada de Copa Pedri González, que va ser substituït per Ilaix Moriba a mitjans de la segona meitat per unes molèsties, té una lesió muscular a la cama dreta, encara que se’n desconeix l’abast fins que avui li efectuïn noves proves, segons va comunicar el club blaugrana. Tot apunta a una lesió al soli, que el deixaria fora del partit coper de dimecres. El canari va arribar a l’hotel de concentració recolzat en unes crosses. Per la seua part, Ronald Araujo, que també va haver de deixar el camp al poc d’entrar per Piqué, també se sotmetrà avui a proves, encara que tot apunta que podrà ser al duel contra el Sevilla.

“Hem rebut cops i ens hem aixecat” Gerard Piqué es va mostrar “content i orgullós de l’equip” després de la victòria (0-2) a Sevilla i va destacar que aquesta temporada “hem rebut cops durs, però ens hem sabut aixecar”. Sobre el duel coper, va afirmar: “Dimecres plantejarem batalla.

Si capgirem el 2-0 [a la Copa], la temporada canvia”, va afirmar el central, que va restar importància al seu canvi, ja que havia “parlat amb el cos tècnic” per “anar augmentant la càrrega” de minuts al reaparèixer després de la lesió de genoll, per la qual cosa havia pactat el temps que jugaria. Piqué va considerar que “hi ha Lliga, s’han vist coses pitjors”, encara que va reconèixer que “la situació no és idíl·lica”.

“La clau ha estat no deixar jugar el Sevilla i tenir molta agressivitat” Ronald Koeman va reconèixer que “hem canviat el sistema per intentar pressionar bé el Sevilla des del primer minut fins a l’últim. La clau ha estat no deixar jugar el Sevilla, pressionar bé i tenir molta agressivitat.

Ha estat un partit molt complet”, va afirmar. A més a més, va afegir que serà un factor anímic important per al futur, sobretot per a dimecres que ve.

“Esclar que ens ajuda per a la remuntada, volem fer-ho i sempre és positiu un triomf. L’ambició que ha demostrat l’equip és el primer que hem de repetir.

Si fem això sí que hi haurà possibilitats de passar l’eliminatòria”, va afirmar.

Leo Messi va resoldre bé davant de Bono per tancar el partit al Pizjuán.

Leo Messi va resoldre bé davant de Bono per tancar el partit al Pizjuán.EUROPA PRESS

tracking