ATLETISME COMPETICIONS

Festa atlètica a Mollerussa

El Lleida UA es proclama campió de Catalunya sub-20 de relleus mixtos i el Terres de Ponent en sub-14 || Doblet del Xafatolls al Memorial Culleré, amb Xavier Badia i Roger Estradé

Una de les proves disputades al circuit d’autocròs i la pista d’atletisme de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

Mollerussa va acollir aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos, que es va celebrar juntament amb el 43è Cros Ciutat de Mollerussa-Memorial Josep Ignasi Culleré, en el qual hi va haver doblet local en categoria masculina amb Xavier Badia com a campió.

La cita, la primera prova de cros de la temporada a la demarcació de Lleida, va comptar amb 650 corredors –350 en el cros i 300 en el Campionat de Catalunya– i es va disputar sota estrictes protocols de seguretat contra la Covid-19. Al campionat de Catalunya, el Lleida UA va aconseguir proclamar-se campió en la categoria sub-20, amb Abdelhakim Azzi, Oxana Bonjorn, Aida Alemany i Yassine Bendada.

Per la seua part, el CA Terres de Ponent va aconseguir el campionat sub-14, amb Maria March, Pere Mas, Carlota Niubó i Nil Solé; a més del subcampionat sub-12, amb Ana Ordóñez, Natalia Sabaté, Jan Morales i Arnau Aixalà. En categoria absoluta, el guanyador va ser l’Avinent Manresa, amb un temps de 25'49, seguit pel CA Vic, amb 26'14, i pel JAB-Berga, tercer amb 26'17.

Al Cros Ciutat de Mollerussa, en categoria masculina l’AA Xafatolls de Mollerussa va fer doblet amb Xavier Badia, guanyador amb un temps de 18'43, i Roger Estradé, segon amb 19'05. El podi el va completar Carles Montllor (LEA La Blanca) amb una marca de 19'30.

En l’apartat femení, el triomf va ser per a Sofia Aguayo (U. Colomenca), amb una marca de 14'51, al davant de Mercè Guerra (Avinent Manresa), amb 15'14, i Maite Ríos (Hinaco Montsó), amb 15'23. La disputa del Cros va ser possible gràcies al fet que Mollerussa compta amb una pista d’atletisme homologada que, juntament amb el circuit d’autocròs, van facilitar l’aplicació dels protocols en un recinte tancat.

D’altra banda, al campionat d’Espanya màster de llançaments llargs d’hivern, disputat a Barbastre, el lleidatà Max Manouar es va proclamar subcampió en categoria M55.

Per comunitats autònomes, Catalunya es va proclamar campiona d’Espanya masculina, mentre que en categoria femenina es va imposar Castella-la Manxa.

Lamdassem, quart al Campionat d’Espanya de Cros

L’atleta lleidatà Ayad Lamdassem va acabar ahir quart, amb un temps de 30 minuts i 34 segons, al Campionat d’Espanya de camps a través, que es va disputar a Cerro de los Ángeles, a Getafe. Els guanyadors van ser l’aragonès Carlos Mayo, amb un temps de 30 minuts, i la castellanomanxega Irene Sánchez-Escribano, amb un registre de 35 minuts i 14 segons.

La Volta al Pantà d’Utxesa celebra una edició virtual amb 130 atletes

La Volta al Pantà d’Utxesa ha celebrat durant dues setmanes una edició virtual, a causa de la situació de pandèmia, en què han participat 130 atletes –90 adults i 40 en la categoria infantil–. Els inscrits van sortir a córrer pel seu compte i a través d’una app mòbil es va elaborar una classificació final simbòlica amb les millors marques personals. Hi havia dues categories adultes, de 10 i 6,5 quilòmetres, i distàncies lliures per als nens.