BÀSQUET LLIGA EBA

Victòria i permanència

El CB Alpicat supera l'Artés amb un gran tercer quart i li remunta l''average' || Els lleidatans mantenen la categoria per la derrota del Torreforta dissabte

Xavier Mata amb la pilota en una jugada del partit entre l’Alpicat i l’Artés.

Xavier Mata amb la pilota en una jugada del partit entre l’Alpicat i l’Artés.ITMAR FABREGAT

El Cochesinternet.net Alpicat va segellar dissabte a quatre jornades per al final la permanència en Lliga EBA després de la derrota del Torreforta contra el Valls i ho va poder celebrar ahir amb una victòria contra l’Artés (67-49). Un gran tercer quart del conjunt lleidatà, sobretot en defensa i en el rebot, va catapultar els de Joan Isart a una victòria clara en què, a més, van superar l’average al conjunt barceloní.

Malgrat el resultat, l’Artés va començar millor. Després d’un inici igualat, els visitants van aconseguir escapar-se 6-12 després d’un parcial de 0-7.

A partir de llavors, l’Artés va seguir ampliant el seu avantatge fins als 12 punts (14-26) amb l’Alpicat només responent amb un triple de Xavier Mata. Els locals no van reaccionar fins als últims minuts de la primera meitat, durant els quals van anar retallant el desavantatge fins als 3 punts al final del tercer quart, amb un altre triple de Mata i un tir lliure de Garrabé.

Al tercer parcial l’Alpicat va deixar sense resposta el seu rival amb un parcial de 17-4. Els lleidatans van capgirar el marcador i sent immensament superiors al rival van aconseguir col·locar-se 12 punts per sobre (46-34).

A l’últim quart, amb tot decidit, l’Alpicat va seguir pletòric i encara va fer créixer més l’avantatge fins a deixar el marcador en el 67-49 final.. Després del partit, el tècnic de l’Alpicat, Joan Isart, es va mostrar satisfet amb l’equip. “Estem contents per la permanència, que era el nostre objectiu. Hem estat a l’altura i el nivell de la categoria amb nois cent per cent de casa i amb una plantilla molt jove”, explica.

“Trobem molt a faltar la gent que venia al pavelló, però la situació és la que és i és una raó més per donar-ho tot en cada partit. Aquesta victòria és per a tots ells, a l’esforç que va fer el club a l’estiu, a la gent anònima que va fer aportacions al crowdfunding, i a l’esponsorització de Cochesinternet.net”, va afegir.