SEGRE

Bartomeu, en llibertat amb càrrecs

La jutgessa considera el FC Barcelona perjudicat i no implicat

Josep Maria Bartomeu

Bartomeu i Masferrer declaren davant del jutge pel 'Barça Gate'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona ha deixat en llibertat provisional a l’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu i el seu excap de gabinet de la presidència, Jaume Masferrer, després de la seua compareixença després de ser detinguts pel 'Barça Gate'.

Ambdós han passat a disposició judicial aquest dimarts sobre les 11.30 i s’han negat a declarar, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La causa, que es va iniciar el maig de 2020, continua oberta pels presumptes delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis.

La jutgessa ha aixecat el secret de sumari aquest mateix dimarts, motiu pel qual les defenses han recomanat als seus representats no declarar, ja que no havien tingut temps per estudiar la causa.

Els investigats presumptament van fraccionar contractes a l’empresa i3Ventures per esquivar els mecanismes de control intern del club i amb la idea d’impulsar una campanya de desprestigi en xarxes socials a jugadors i exdirectius del club, han explicat fonts jurídiques.

La jutgessa considera el FC Barcelona perjudicat i no implicat

La titular del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona considera el FC Barcelona com "perjudicat" i no implicat en el denominat 'Barça Gate' pel qual l’expresident de l’entitat Josep Maria Bartomeu i uns altres tres directius estan sent investigats.

Aquest mateix dilluns la jutgessa ha aixecat el secret de sumari del cas en què els investigats presumptament van fraccionar contractes a l’empresa i3Ventures per esquivar els mecanisme de control intern del club i amb la idea d’impulsar una campanya de desprestigi en xarxes socials a jugadors i exdirectius del club, han explicat fonts jurídiques.

En no apreciar que el club pugui estar implicat en els fets, la jutgessa ha rebutjat que la plataforma Dignitat Blaugrana continuï exercint l’acusació particular, si bé ha obert la porta que es constitueixin com a acusació popular, per a la qual cosa l’associació hauria de dipositar una fiança.

L’excap de gabinet de la presidència del FC Barcelona Jaume Masferrer, que va exercir durant el mandat de Josep Maria Bartomeu, es va acollir aquest dilluns al seu dret a no declarar al Jutjat després de la seua detenció pel cas 'Barça Gate' perquè la causa estava sota secret de sumari, han explicat fonts de la seua defensa.

tracking