SEGRE

ESQUÍ NÀUTIC COMPETICIÓ

2Llacs de Gimenells acollirà enguany el seu quart Estatal

A l'estiu podria allotjar els Campionats de Catalunya, si s'aixeca el confinament comarcal

El complex lleidatà reunirà els millors esquiadors sobre l’aigua d’Espanya al setembre.

El complex lleidatà reunirà els millors esquiadors sobre l’aigua d’Espanya al setembre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El complex 2Llacs de Gimenells i Pla de la Font acollirà aquest any per quarta vegada en la seua curta història el Campionat d’Espanya d’esquí nàutic, que el Club Esportiu Lleida Ski&Wake ja va organitzar el 2014, el 2017 i el 2019. El certamen, programat del 24 al 26 de setembre, aglutinarà totes les categories, des de les de base fins a l’absoluta en les tres modalitats: eslàlom, salts i figures. S’espera la participació de mig centenar d’esquiadors, dels quals gairebé la meitat seran del club amfitrió, que buscarà el seu setè títol consecutiu de campió d’Espanya per equips.

La instal·lació lleidatana també podria acollir a l’estiu el Campionat de Catalunya de l’especialitat, sempre que el confinament comarcal que es manté en l’actualitat s’aixequi. En aquest sentit, els gestors del complex confien que les restriccions se suavitzin a partir de l’1 d’abril, data que han fixat per reobrir les seues instal·lacions al públic.

De fet, ja han tancat la participació de 15 grups d’escolars perquè entre el maig i el juny puguin practicar les activitats aquàtiques, sempre mantenint els grups bombolla d’un màxim de 25 nens.

Quant al Mundial d’esquí nàutic que la Federació Internacional (IWWF) havia ofert organitzar al Club Esportiu Lleida Ski&Wake el 2023, tot ha quedat paralitzat per la pandèmia del coronavirus.

“Tot està aturat a l’espera de com evolucioni la situació. L’any passat ja no es va poder fer el Mundial als Estats Units i s’espera si es podrà fer aquest any. Nosaltres seguim interessats, però de moment no hem fet cap moviment a nivell institucional perquè la situació no ho permet”, va assenyalar Xavi Roy, gerent de 2Llacs.

Millores a les instal·lacions

En cas d’acollir el Mundial, sempre que la pandèmia ho permeti i els costos d’organització es redueixin, com ja ha sol·licitat el Lleida Ski&Wake, els responsables de 2Llacs tenen previst emprendre diverses millores a les seues instal·lacions, com la construcció d’uns vestidors fixos, magatzems i lavabos, a part de millorar la il·luminació, unes obres que suposarien una inversió d’entre 50.000 i 60.000 euros.

tracking