SEGRE

PIRAGÜISME AIGÜES TRANQUIL·LES

Craviotto serà a Tòquio

Ja té el bitllet assegurat en el K4 500, que completarà la quota en els tests que arranquen demà || “És una tranquil·litat ja tenir la plaça”, reconeix

Saúl, amb les seues filles Alejandra i Valentina, a l’embassament asturià de Trasona.

Saúl, amb les seues filles Alejandra i Valentina, a l’embassament asturià de Trasona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Saúl Craviotto serà aquest estiu en els Jocs Olímpics de Tòquio, els quarts de la seua carrera esportiva després dels de Pequín 2008, Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016. Després de les proves i tests interns que ha fet l’equip estatal d’aigües tranquil·les en els últims mesos, el lleidatà, que atresora quatre medalles olímpiques, dues de les quals d’or, s’ha assegurat una de les quatre places del K4 500, juntament amb el gallec Carlos Arévalo, medallista mundial.

“Ja és segur, vaig als Jocs. És una tranquil·litat tenir ja la plaça assegurada”, reconeixia ahir Craviotto a SEGRE a dues dies d’afrontar els tests de selecció a Trasona (Astúries) per definir les dues places vacants del K4, així com els dues palistes que doblaran en el K1, i que sortiran dels quatre components del quartet.

Els campions olímpics Cristian Toro i Marcus Cooper Walz, el finalista olímpic Rodrigo Germade i el medallista mundial Carlos Garrote es jugaran les dues places que queden del K4 en els tests que s’han programat la setmana que ve.

L’embarcació K4 seleccionada acudirà al maig a la Copa del Món de Szeged (Hongria)

Demà serà el torn del K1 200, al qual Craviotto també opta, encara que diu que no és la seua prioritat. “No tinc gaire ambició d’estar en el K1, perquè són distàncies diferents que requereix esforços diferents, i potser abastar molt no sigui la millor opció.”

En el K4 500, després dels tests individuals realitzats als sis palistes sobre la distància de 200 i 400 metres, s’han configurat tres combinacions diferents i la millor és la que representarà Espanya a Tòquio el pròxim estiu.

En les tres figuren Craviotto i Arévalo, que compartiran equip amb Garrote i Toro; Cooper i Germade, i Cooper i Toro. Cada una d’aquestes embarcacions disposarà de dues proves contrarellotge, que es realitzaran en sis dies diferents, i resultarà guanyadora la que sigui més ràpida i compleixi els criteris.

La tripulació seleccionada començarà a treballar per preparar la Copa del Món 2021, que es disputarà a la localitat hongaresa de Szeged del 14 al 16 del proper mes de maig.

tracking