SEGRE

BARÇA ESCÀNDOL

Bartomeu tenia una llista negra de periodistes

Els de Jaume Roures, Antoni Bassas i Jordi Costa són alguns dels noms que hi apareixen

Bartomeu i Masferrer van ser portats al matí a la Ciutat de la Justícia.

Bartomeu i Masferrer van ser portats al matí a la Ciutat de la Justícia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han trobat una "llista negra" de periodistes confeccionada per l’empresa i3Ventures per a l’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu en els registres practicats en la investigació coneguda com a 'BarçaGate', segons l’atestat policial consultat per Europa Press.

El llistat ha aparegut en el registre de les oficines Nicestream a la que pertany i3Ventures, l’empresa que va contractar Bartomeu juntament amb altres directius del club per a presumptament impulsar una campanya de desprestigi en xarxes socials a jugadors i exdirectius del club, i sobre la que suposadament es van fraccionar contractes per esquivar els mecanismes de control intern del club i els investigats van obtenir benefici propi.

Entre els noms de la llista destaca el del president del grup Mediapro, Jaume Roures, del qual es proposa: "Parlar que és part de les màfies del club (fer un informe de les màfies del club?), que Roures va participar en tots els processos de corrupció del club (abaixar el to en el tema independentista, no dir que és independentista per no fer que els independentistes donin suport cegament a corruptes, per exemple)".

També hi apareix el periodista de Catalunya Ràdio Jordi Costa, del que es destaca que "critica permanentment a Bartu i a la Junta, és indepe i que cal fer un 'research' (investigació)".

Altres periodistes assenyalats són Gerard Romero (Rac1) i el del diari Ara Antoni Bassas, del qual es destaca que la seua "dona va ser acomiadada per Bartu; també al de TV3 Xavi Torres i el de Radio Reus i Diari de Tarragona Frederic Porta.

Del candidat a les eleccions del club Víctor Font es proposa de parlar de la seua "falta de coneixement, que no sap de futbol, que és propietari d’un mitjà i té interessos conflictius"; a més es proposa parlar de fons d’inversió, una de les qüestions més difícils de la campanya electoral culer, ja que molts socis exigeixen que el club continuï quedant a les seues mans i evitar que aquests fons aportin capital per alleujar el deute del club a canvi de decisió política en l’entitat.

A la llista hi apareix el representant de jugadors Josep Maria Minguella, de qui es proposa de potenciar la idea que té "zero credibilitat, és un comissionista i quan el van acomiadar va posar el fill al seu lloc creient que Bartu és ximple"; i d’un altre representant de jugadors Oriol Domènech se subratlla que treballa a Media Base Esports, agència de Guardiola, segons el document.

De Maria Elena Font, exdirectiva de la Junta de l’expresident i candidat a les eleccions del FC Barcelona Joan Laporta, s’adverteix que "cal fer-li un 'traking' i tenir-la en el punt de mira per saber què diu".

A més s’inclouen en la llista l’economista i exvicepresident econòmic del Barça Xavier Sala-i-Martín i l’exdirector de comunicació del club Albert Roura, el mateix Laporta, a més del programa El Club de la Mitja Nit, de Catalunya Ràdio.

ESCORCOLL DEL CAMP NOU

L’atestat de registre a les oficines del Camp Nou inclou que la policia va bloquejar els correus de Bartomeu, Masferrer i Graell, així com l’accés extern dels treballadors de l’empresa als sistemes corporatius (VPN) per impedir d’alterar els correus que podrien afectar el cas des de l’1 de gener de 2017.

Els agents van confiscar documents entre els quals hi ha factures, contractes, correus electrònics i resums de documents relacionats amb la causa.

tracking