SEGRE

DEPORTES

De Sáenz de Santamaría a l'empresari Jaime Malet

Emili Rousaud diu que l'entorn de Soraya va recomanar I3 Ventures a Bartomeu

Un agent entra dilluns passat a les instal·lacions del FC Barcelona.

Un agent entra dilluns passat a les instal·lacions del FC Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirectiu del FC Barcelona Emili Rousaud va explicar ahir a El Món a RAC1 que Josep Maria Bartomeu “ens va dir que algú pròxim a la vicepresidenta del Govern d’Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría, li va recomanar la contractació d’I3 Ventures després de l’1 d’octubre del 2017” i va afegir que “tant jo com diversos directius vam pensar que Bartomeu ens va aixecar la camisa quan ens va explicar que havia contractat I3 per recomanació de l’entorn del Partit Popular” i va dir amb rotunditat que “per a mi ha quedat clarament de manifest que hi havia irregularitats i, a més, hi pot haver fets il·lícits des del punt de vista penal”.

El Barça de Bartomeu va utilitzar fins a vuit empreses, algunes de les quals sense treballadors, per fraccionar i dificultar el rastreig de la destinació final dels pagaments dels serveis contractats per difamar jugadors i opositors a la seua junta directiva, segons els informes dels Mossos inclosos en la causa judicial, per la qual dilluns va ser detingut Bartomeu, explicava El Periódico.

Aquest rotatiu revela que la policia ha detectat desemborsaments en comptes corrents als Estats Units i els agents, al seu informe, qualifiquen de “rellevant” el paper de l’assessoria Telam Partners, el CEO de la qual és l’empresari Jaime Malet. Aquesta firma rebia fons que “es poden vincular directament amb els previs pagaments efectuats pel FC Barcelona”. El mateix informe recalca que el gruix de les quantitats percebudes per Telam Partners (també d’altres clients, encara que I3 Ventures és el més important) es deriven cap al seu administrador únic, Jaime Malet, president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya.

El club hauria cedit dades de socis per saber-ne la ideologia

La investigació dels Mossos d’Esquadra conclou que “algun responsable” del FC Barcelona va cedir dades personals dels socis, per conèixer la ideologia del cens electoral del club i alimentar una maniobra de desprestigi en xarxes socials que afavorís l’expresident Josep Maria Bartomeu.

Van simular 192.000 euros com a despeses de la Masia

Els Mossos creuen que el Barcelona hauria simulat com a despeses de la Masia per a la seua reputació digital 192.000 euros del denominat Barçagate, fraccionats en 16.500 euros mensuals que es van ingressar a l’empresa Tantrasoft, pertanyent al conglomerat dirigit per Carlos Ibáñez, del qual també forma part I3 Ventures. Així ho diu l’atestat policial a què ha tingut accés Efe, inclòs en el sumari de la investigació del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que també explica que el director de la Masia, Xavier Martín, va declarar en la instrucció que va demanar explicacions el febrer del 2020 a Òscar Grau.

tracking