El Barca fa un gran pas cap a quarts a la Champions femenina

Goleja el Hjoerring danès en l'anada de vuitens

Les jugadores del Barça celebren un dels gols que van anotar.

Les jugadores del Barça celebren un dels gols que van anotar.@UWCL

Amb tres gols de Jennifer Hermoso, tots amb assistència de la noruega Caroline Graham-Hansen, i un d’Alèxia Putellas, el Barcelona de Lluís Cortés va posar ahir pràcticament els dos peus en els quarts de final de la Lliga de Campions, al golejar el Fortuna Hjoerring danès (4-0).

Les blaugranes haurien pogut aconseguir una golejada més folgada, però no van estar encertades. Van disparar 17 vegades a porteria, van llançar 11 córners i van desconcertar un rival que es va parapetar darrere des del primer minut amb un 5-4-1 i va esperar que amainés la tempesta. L’equip de Lluis Cortés va sortir decidit a resoldre, no el partit, sinó l’eliminatòria per la via ràpida i no li va costar obrir renda en el matx. Va eixamplar el camp amb Mariona Caldentey per l’esquerra i, sobretot, la noruega Graham Hansen per la dreta. La nòrdica va ser fonamental, va desbordar sempre Laura Frank per la seua banda i va impedir que els ajuts arribessin a temps per frenar-la.

Així va ocórrer en la jugada que va obrir el marcador, en una centrada passada al segon pal, que aparentment no semblava perillosa, però va aparèixer el cap de Jennifer Hermoso, va sorprendre la central i la portera per marcar l’1-0 en el 12. El segon gol va arribar sis minuts després, però la golejada no es va concretar fins a la segona part. El duel de tornada es jugarà al terreny de joc danès el proper dia 10, amb un Barça que buscarà un altre triomf.