SEGRE

CORONAVIRUS EFECTES EN L?ESPORT

Queixes per traves en els esports de muntanya

El Govern obliga a inscriure's en una prova per entrenar-se en una altra comarca

Sílvia Puigarnau, durant un entrenament a la muntanya.

Sílvia Puigarnau, durant un entrenament a la muntanya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de demanar la inscripció a una competició als federats d’esports de muntanya per poder fer entrenaments fora de la comarca pròpia ha causat malestar entre aquest col·lectiu d’esportistes, que exigeix una rectificació, ja que actualment moltes de les proves del calendari no han obert encara les inscripcions a causa de la situació d’incertesa per la Covid-19.

És una resolució sorprenent; el 90% de les inscripcions encara no estan obertes

Segons Josep Sierra, president del CEL (Centre Excursionista de Lleida), que agrupa més de 700 socis, “és una resolució sorprenent, ja que a part de mostrar poca confiança en els esportistes federats és absurda perquè el noranta per cent de les inscripcions de competicions no estan obertes”.

“A més, amb això, demostren que no tenen ni idea de com prepara un atleta una competició, ja que requereix temps i un entrenament sostingut”, afegeix Sierra.

M'entreno per fer reptes solidaris. Per què he de pagar una inscripció?

Els federats de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) ja estaven obligats a portar, a banda de la inscripció a una prova, el certificat d’entrenaments, la llicència federativa i el full d’autoresponsabilitat. Raül Arenas, un atleta de Tàrrega, diu estar “molt cabrejat perquè els meus entrenaments són per a reptes solidaris, no per competir. Llavors, per què he de pagar una inscripció d’una prova a la qual no aniré? Ja pago la meua llicència de federat”.

Jo sóc d'alt nivell i no tinc aquest problema. Molta gent s'apuntarà, però no hi anirà

L’atleta d’Agramunt Sílvia Puigarnau, bronze a l’Europeu d’Ultra Trail d’Itàlia el 2019, ha pogut esquivar aquest problema. “Sóc DAR (Esportista d’Alt Rendiment) i en competicions estatals no posen aquest requisit. Molta gent s’apuntarà a proves, però no hi anirà.” Ara està fent esquí de muntanya. Dissabte passat va ser tercera en una prova de la Copa d’Espanya a Formigal.

Per la seua part, Jordi Marmolejo, escalador i vocal a la junta directiva del CEL, creu que la mesura té el seu origen en el fet que “en comarques com la Cerdanya la gent anava a fer turisme amb l’excusa de pertànyer a la FEEC”.

tracking