SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

Enquesta amb ultimàtum

La Federació pregunta als clubs de Segona Catalana si volen jugar i posa de data límit dilluns || Si guanyés el 'no', la temporada vinent es passarà dels 128 equips actuals a 156

Un partit de Segona Catalana entre el Sudanell i el Balaguer de la passada temporada.

Un partit de Segona Catalana entre el Sudanell i el Balaguer de la passada temporada.JOSÉ LUIS CALVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada que el Procicat va autoritzar dijous la disputa de les competicions amateurs a partir dels 16 anys, la Federació Catalana de Futbol (FCF) va iniciar ahir una enquesta entre els clubs de Segona Catalana en la qual se’ls demana si estan disposats a jugar o no aquesta temporada. La data límit que posa l’FCF per respondre aquesta enquesta online és dilluns a les 14.00 hores.

El sentir de molts clubs és que es tracta d’una coacció encoberta per forçar-los a jugar aquesta temporada sense que se’ls pugui assegurar ara mateix les garanties sanitàries, econòmiques i esportives que demanaven els equips. És més, en el cas que triomfés l’opció de no jugar aquesta temporada, l’FCF ha advertit que a la campanya 2021-22 la Segona Catalana es veuria incrementada dels 128 equips actuals a 156.

Això significaria que la temporada vinent, dels 16 subgrups d’aproximadament 10 equips cada un, en descendirien 6 o 7 de cada subgrup, per la qual cosa hi hauria un gran risc de perdre la categoria. A més, els subgrups ja no estarien formats per equips de la mateixa província.

I si es decideix jugar aquesta temporada, la represa de la qual està fixada per al 20-21 de març, la Lliga s’acabarà al juliol. A Lleida, dels 20 equips de la categoria, només 7 (Sudanell, Sporting Pinyana, Torrefarrera, Bellpuig, Angulària, Albi i Térmens) rebutgen jugar aquesta temporada, cosa que comportarà el descens de categoria, que és el que demanen que no passi.

Dels 20 equips lleidatans de la categoria, només set rebutgen competir, però demanen no ser descendits

Segons fonts federatives no poden passar per alt els descensos perquè comportaria una situació jurídica complicada. Altres dubtes que tenen els clubs és si hi haurà públic. En aquest sentit, l’FCF, com ha reiterat, confia que el Procicat permeti ben aviat l’accés d’espectadors, encara que sigui amb l’aforament limitat. Aquesta resolució del Procicat podria produir-se la setmana que ve juntament amb la de permetre les lligues federades dels menors de setze anys. També espera l’FCF que es resolgui el confinament comarcal i que es retardi el toc de queda a les 23.00 hores, que són altres requisits que demanen els clubs.

Dilluns, després de conèixer-se el resultat de l’enquesta, es reunirà la junta executiva i interterritorial de l’FCF en la qual s’abordarà el full de ruta de les tres últimes categories territorials.

Ajornat el Tàrrega-Alcarràs a Primera Catalana La Federació Catalana va confirmar ahir tres partits ajornats de Primera Catalana, entre els quals el Tàrrega-Alcarràs, pel que respecta als equips lleidatans de la categoria.

Un partit de Segona Catalana entre el Sudanell i el Balaguer de la passada temporada.

Un partit de Segona Catalana entre el Sudanell i el Balaguer de la passada temporada.JOSÉ LUIS CALVO

tracking