SEGRE

BÀSQUET EUROLLIGA

Pau Gasol torna al Palau

El fitxatge del Barça va visitar ahir els seus nous companys abans del partit d'Eurolliga || Jugarà fins a final de temporada si passa la revisió de dilluns

Pau Gasol parla amb Jasikevicius, ahir al Palau Blaugrana.

Pau Gasol parla amb Jasikevicius, ahir al Palau Blaugrana.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pau Gasol va tornar a trepitjar ahir la pista del Palau Blaugrana i va saludar els seus nous companys i cos tècnic del Barça. Ho va fer durant l’entrenament previ al partit d’Eurolliga contra el Baskonia que van jugar ahir a la nit (vegeu el desglossament). El pivot, de 40 anys, passarà revisió mèdica dilluns i serà presentat en els següents dies, una vegada que hagi sortit elegit el nou president del club. Jugarà al Barça el que resta de temporada, tant a la Lliga ACB com a l’Eurolliga.

A falta de poder-se entrenar amb el grup, el gran dels Gasol va visitar els que seran els seus nous companys, entre ells vells coneguts com Nikola Mirotic, excompany a l’NBA, i companys a la selecció com Víctor Claver o Àlex Abrines. Gasol, que ha arribat aquesta mateixa setmana a Barcelona, es va retrobar també amb Sarunas Jasikevicius, que ahir va complir 45 anys i amb qui va coincidir com a companys de vestidor en la primera etapa del de Sant Boi al Palau.

Entre 1999 i 2001, abans de fer el salt a l’NBA, Pau Gasol ja va vestir la samarreta del primer equip blaugrana, després de formar-se a la base del club, i va arribar a jugar al costat d’un Saras que ara tindrà com a entrenador.

La revisió mèdica de dilluns haurà de determinar com es troba de la greu lesió que va patir al peu esquerre i per la qual fa dos anys que no juga. La seua última operació va ser el maig del 2019 per solucionar una fractura per estrès a l’os navicular. L’objectiu de Pau és posar-se en forma per poder jugar amb Espanya els Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu, competició després de la qual té previst retirar-se. A canvi, cobrarà al Barça el mínim que estableix el conveni de l’ACB, poca cosa més de 60.000 euros.

Gasol, campió del món amb Espanya el 2006 i el 2019, té tres medalles olímpiques.

El Barça es va imposar ahir 71-57 al Baskonia en la jornada 28 de l’Eurolliga, un pas endavant del líder de la competició i un altre enrere per als bascos, que són a dos triomfs del play-off. Els de Sarunas Jasikevicius posen el 20-8 dalt de la taula, aprofitant la derrota del CSKA (segon amb 18-9), amb una muntanya russa en el primer temps i un sòlid últim quart per tancar el triomf. Mirotic (18 punts i 10 rebots) va tornar a ser el millor d’un Barça que va entrar fort, per tancar un primer quart de 25-4. Va reaccionar el Baskonia però a l’últim el Barça va tornar a ser demolidor.

tracking