SEGRE

ESPORTS

Craviotto marca el millor temps del K4 per a Tòquio

El palista lleidatà més a prop d’uns nous Jocs Olimpics

Saúl Craviotto, al capdavant de la primera prova del K4 olímpic, amb Garrote, Arévalo i Toro.

Saúl Craviotto, al capdavant de la primera prova del K4 olímpic, amb Garrote, Arévalo i Toro.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tripulació formada per Saúl Craviotto, Marcus Cooper Walz, Carlos Arévalo i Rodrigo Germade, vigent subcampiona del món, ha aconseguit aquest diumenge en el camp de regates de Trasona (Astúries) el millor temps (1:20.842) de la primera ronda del selectiu per determinar els tripulants del K4 500 per als Jocs Olímpics de Tòquio.

El temps establert per Craviotto, Cooper, Arévalo i Germade és el millor registre dels aconseguits per les tres combinacions plantejades, seguit de l’acreditat divendres per Craviotto, Garrot, Arévalo i Toro (1:24.067) i del qual van fer dissabte Craviotto, Cooper, Arévalo i Toro (1:24.664).

La segona ronda del selectiu s’iniciarà la propera setmana, amb tres noves proves contrarellotge que se celebraran dimarts, dimecres i dijous. Serà llavors quan, després de la combinada de temps, es determini qui serà el K4 guanyador del selectiu nacional, que serà avaluat a la Copa del Món de Szeged, del 14 al 16 de maig, abans de competir a Tòquio.

L’embarcació que competirà en la cita nipona només podrà comptar amb quatre dels sis palistes que busquen plaça: tres campions olímpics -Craviotto, Toro i Cooper Walz-, un finalista en Jocs -Germade- i dos medallistes mundials -Arévalo i Garrot.

Els sis palistes preseleccionats per a K1 200 i K4 500 són posseïdors de medalles en els tres anys anteriors a la data inicial dels Jocs en les dos distàncies i embarcacions, i tots ells van quedar en concentració permanent sota la direcció del tècnic Miguel García.

Les tres combinacions de K4 plantejades responen a paràmetres "de rendiment, valor d’acoblament i confiança,", i tenen en compte els temps acreditats per cadascun dels palistes en els controls individuals de K1.

Als test sobre la distància de 200 metres, se sumeixin els resultats sobre 400 metres, en els quals l’ordre de classificació va ser el següent: Arévalo (1:16.59), Germade (1:17.41), Craviotto (1:17.51), Toro (1:18.68), Cooper Walz (1:20.10) i Garrot (1:21.36).

El gallec Rodrigo Germade, que va entrar aquest diumenge per primera vegada en la combinació del K4, va reconèixer que les sensacions van ser "molt bones", "sobretot en la part inicial i a la mitjana". "El final es va fer una mica dura. És el primer 500 de l’any i sempre costa una mica més regular, però va ser bo, encara queda selectiu", va indicar.

La seua experiència com a integrant del K4 espanyol que va aconseguir proclamar-se subcampió del món el 2019 suposa un "al·licient especial". "Cal defensar el lloc en un grup de sis esportistes d’altíssim nivell, no hi ha més que veure'l. És una rivalitat sana encara que molt fort, aquesta competitivitat ens farà créixer més. Tots els que estem en aquest projecte hem fet mèrits de sobra per formar part d’aquest vaixell", va assenyalar.

El palista de Cangas veu "injusta" la reducció de places en l’especialitat de caiac masculí, ja que és un esport en el qual els espanyols estan demostrant que són "molt grans" i que es mereixen "ser allà". "La clau està en el treball tàctic sobre el desenvolupament de la cursa i en tenir-la totalment planificada, en cada punt i circumstància, i passi el que passi seguir el pla establert, tenir-lo molt interioritzat els quatre alhora, i resoldre de manera instantània qualsevol situació sense que es trenqui el vaixell", va subratllar.

"Intent sempre que l’embarcació vagi empastada, que no hi hagi interferència en les forces, que vagi el més junta possible i anar amb el moviment del vaixell, i aportar el màxim de forma regular durant tot el 500", va concloure.

tracking