SEGRE

DEPORTES

Fica pressió

El Barça guanya l'Osasuna, supera el Madrid en tres punts i se situa a dos de l'Atlètic abans del derbi madrileny d'avui || Jordi Alba va obrir el marcador després d'una magistral assistència de Messi, que també va intervenir en la sentència del jove Ilaix Moriba

Messi s’abraça a Ilaix Moriba després de marcar el 0-2 el jove del planter.

Messi s’abraça a Ilaix Moriba després de marcar el 0-2 el jove del planter.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona es va emportar els tres punts de la visita a Pamplona (0-2) amb gols de Jordi Alba i el del planter Ilaix Moriba, que es va estrenar com a artiller amb el primer equip blaugrana, per posar pressió a Atlètic i Reial Madrid, que avui mesuren les seues forces al Wanda Metropolitano. Els de Ronald Koeman no van fallar en l’exigència de sumar de tres en tres en la competició domèstica, per veure’s a tocar del capdavant amb 56 punts, pels 58 del líder blanc-i-vermell, amb dos partits més.

Després de la remuntada agònica però plena d’eufòria davant del Sevilla per estar a la final de Copa, el Barça va doblegar un Osasuna que no es va rendir, bona mostra de la seua aposta per la permanència..

No hi va haver ressaca però tampoc va ser un cicló el quadre blaugrana. Koeman no va moure el seu onze tipus, amb Griezmann per Dembélé, sense malbarataments d’energia però sabedor que no podien fallar si volien seguir lluitant per la Lliga. L’Osasuna va mossegar però no va mullar davant de Ter Stegen i va voler pressionar d’inici.

Moriba es va estrenar com a golejador a El Sadar, on també ho havia fet Fati la temporada passada

El matx va arrancar força obert, amb Calleri aguantant bé la pilota per donar opcions als locals. Així la va tenir Kike Barja, que va obligar Ter Stegen a fer una gran parada a mà canviada en la primera gran ocasió a El Sadar.

Messi va greixar la maquinària culer, també com a punta. L’argentí va portar l’ensurt al cos dels rojillos amb un mà a mà davant d’Herrera que, si no hagués estat perquè va arrancar en fora de joc, hauria acabat amb el porter expulsat al tocar la pilota amb la mà fora de l’àrea.

Però tot va començar a canviar a la mitja hora quan Messi va trobar el seu soci Alba per fabricar el 0-1. En un atac estàtic, l’argentí va aixecar el cap i va buscar aquesta combinació ja clàssica i que tothom coneix però que ningú pot parar: la passada a Alba que el lateral va córrer com sempre i va convertir en golàs amb un xut duríssim que va batre per dalt Sergio Herrera. Rubén García va tenir la resposta local, després d’un gran control, però la rematada va impactar al cos de Ter Stegen, que va salvar de nou els de Koeman en un xoc massa obert per al que s’hi jugava el Barça.

A la represa, canvi l’onze i d’esquema: Umtiti, que estava amonestat, es va quedar al vestidor i al seu lloc va sortir Dembélé, donant lloc que l’equip dibuixés, de nou, un 4-3-3 sobre el camp. Atès que l’Osasuna atacava sols amb un punta, Calleri, a Koeman li sobrava un central i va decidir treure Umtiti i poblar més la davantera per intentar matar el partit amb la velocitat, les centrades i els cacaus de Dembélé.

Als tres minuts, Messi va posar a prova Herrera amb un tret llunyà que el porter osasunista va desviar amb dificultats. Poc després qui va tirar porta va ser Dembélé, deixant grogui Aridane amb un cop de pilota. Dest, molt actiu ahir, va tornar a provar-ho, forçant un córner en el 57 i en el 61 qui va fregar el gol va ser De Jong amb una gran internada a l’àrea que també va acabar en córner.

El Barça va viure més còmode el segon temps fins que va tornar a aparèixer Calleri amb una rematada que se’n va anar lleugerament desviada. L’equip navarrès va començar a tenir més la pilota i el Barça a patir davant de les pilotes aèries que començaven a ploure sobre l’àrea petita de Ter Stegen.

Però després d’una bona fase de possessions llargues i de pressió avançada, Ilaix Moriba, als seus 18 anys i que havia sortit en substitució de Busquets, va liquidar el partit en el minut 83. Messi li va demanar la pilota d’esquena a porteria a la vora de l’àrea, l’hi va tornar i el del planter va tirar una retallada amb la dreta, es va acomodar la pilota a l’esquerra i es va treure un xut potent que va doblegar la mà dreta a Herrera i va posar el definitiu 0-2 al marcador. Ilaix, amb les mans al cap, ni s’ho creia quan es va abraçar a Messi per celebrar el seu primer gol al primer equip barcelonista, al mateix escenari on el seu amic Ansu Fati també s’havia estrenat.

El gol va donar la tranquil·litat que necessitava el Barça per rubricar la seua vuitena victòria a domicili i pensar ja en un resultat favorable en el derbi de la capital d’avui i en les eleccions a la presidència blaugrana. La pròxima cita també és magra: el repte de dimecres de remuntar l’1-4 a la Champions davant del PSG.

Els socis del Barça trien avui president El Barça viurà avui una de les jornades cridades a ser històriques, amb les eleccions a la presidència i a la junta directiva en un moment de pandèmia, de crisi global a l’entitat i amb el futur de l’Espai Barça i de Leo Messi en joc, i el desig de Víctor Font, Toni Freixa i Joan Laporta de fer front a aquests reptes després d’una campanya marcada per les diferències i picabaralles entre tres models ben diferents. Són 110.290 els socis que tenen dret a vot i molts d’ells indecisos.

Això sí, hi ha un total de 20.663 que ja han votat anticipadament per correu, una novetat històrica i inèdita fruit de la pandèmia. Una altra novetat és que aquesta jornada, que tindrà lloc de 9.00 a 21.00 hores, comptarà amb sis seus de votació, entre les quals Lleida, concretament a la delegació de la Federació Catalana.

Ter Stegen supera Koeman en partits Marc-André ter Stegen, que ahir va ser titular davant de l’Osasuna, va superar el seu ara entrenador, Ronald Koeman, en partits disputats amb el FC Barcelona. El porter germànic ja acumula amb el d’ahir 265 encontres amb la samarreta blaugrana, un més dels que va jugar l’holandès a la seua època. En aquests partits, l’actual tècnic va guanyar en 149 ocasions, va empatar en 56 i va perdre 59 duels. L’alemany, per la seua part, porta 185 victòries, 46 empats i 33 derrotes. Koeman va estar sis temporades al club blaugrana, mentre que Ter Stegen va per la setena.

Ilaix Moriba: “M’emportaré a la tomba el record d’aquest gol” Ilaix Moriba, que ahir va marcar el seu primer gol amb el primer equip del Barça, va assegurar estar emocionat després del partit. “Encara ni m’ho crec.

Leo m’ha fet la passada de gol, no sé ni com he retallat i, per sort, ha acabat entrant. Mai ho oblidaré, aquest record me l’emportaré a la tomba”, va dir el del planter, que va dedicar el seu gol als seus pares, mentre que va destacar la importància de la Masia en la seua educació: “He après molt, m’han educat molt bé i tinc molta sort”, va indicar Ilaix, que segueix els passos d’Ansu Fati, que també es va estrenar a El Sadar.

“Portem molts anys junts, li tinc molta estima. Per a mi és com un germà”, va dir.

Messi s’abraça a Ilaix Moriba després de marcar el 0-2 el jove del planter.

Messi s’abraça a Ilaix Moriba després de marcar el 0-2 el jove del planter.EFE

tracking