SEGRE

JOCS OLÍMPICS PÚBLIC

El Japó veu "difícil" que hi pugui haver públic estranger als Jocs de Tòquio

El Japó veu

El Japó veu "difícil" que hi pugui haver públic estranger als Jocs de Tòquio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Japó va afirmar aquest dimecres que considera "difícil" permetre l’arribada de públic estranger per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio d’aquest estiu, encara que va assenyalar que encara no s’ha pres una decisió en ferm.

El ministre portaveu del govern japonès, Katsunobu Kato, va dir aquest dimecres en roda de premsa que la missió de l’Executiu és "encarregar-se de la seguretat del poble nipó" i va assenyalar que l’entrada de visitants forans per als Jocs es veu complicada pel risc de propagació de noves soques del coronavirus.

Kato es va pronunciar així en ser preguntat per les informacions publicades en dies previs per mitjans locals, que assenyalaven que l’Executiu nipó hauria pres ja la decisió d’excloure els espectadors estrangers de la cita olímpica, un extrem que no va voler confirmar.

El comitè organitzador, per la seua part, ha assenyalat avui en un comunicat que la decisió sobre els espectadors estrangers "es prendrà cap a finals de mes i es basarà en factors que inclouen l’estat de les infeccions a Japó i altres països, possibles mesures de prevenció de la pandèmia i consell mèdic dels experts".

S’espera que el govern japonès i el comitè organitzador dels Jocs d’estiu celebrin una reunió a distància amb el Comité Olímpico Internacional i uns altres dos organismes, possiblement la propera setmana, per prendre una decisió formal sobre la qüestió dels visitants estrangers, segons va avançar l’agència local Kyodo.

El govern, segons fonts sense identificar citades per Kyodo, ha arribat a la conclusió que no és possible rebre els aficionats de l’exterior a causa de la preocupació del públic japonès pel coronavirus i al fet que s’han detectat variants de la COVID-19 més contagioses en altres països.

El Japó prohibeix des de finals del desembre passat l’entrada al seu territori de tots els viatgers estrangers que no disposin de visat de residència, per norma general, una decisió que seguirà en vigor fins nova ordre.

L’exclusió de visitants estrangers per als Jocs restaria a l’organització uns ingressos previstos de 10.000 milions de iens (77 milions d’euros/ 91 milions de dòlars) per les entrades que es deixarien de facturar a aquests, segons una estimació del diari econòmic nipó Nikkei.

tracking