SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

La Territorial esclata

La Tercera i la Quarta catalanes de Lleida proposaran a la federació que sigui voluntari competir sense que hi hagi descensos ni perjudicis econòmics || La majoria no vol jugar sense unes garanties

Una acció del Balaguer-Bellpuig, disputat l’octubre passat abans de la nova aturada.

Una acció del Balaguer-Bellpuig, disputat l’octubre passat abans de la nova aturada.JOAN BOVÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de cancel·lar la Segona Catalana aquesta temporada i, en canvi, obligar a jugar les lligues de Tercera i Cuarta catalanes ha fet esclatar els clubs de la Territorial lleidatana. La gran majoria dels equips de les dos últimes categories amateurs són partidaris de no competir aquesta temporada sense unes garanties i proposaran a l’FCF que sigui voluntari jugar sense que hi hagi descensos ni perjudicis econòmics per als que decideixin no fer-ho. És més, ha indignat especialment el fet que la federació hagi exhortat els clubs que no desitgin competir que ho facin abans del matí de dijous.

Les queixes dels clubs se centren en la impossibilitat d’accés de públic a les instal·lacions, que és una de les seues principals fonts d’ingressos; que només disposen d’un marge de quinze dies per tornar a competir quan han estat parats durant quatre mesos i que han tingut l’obligatorietat de pagar la mutualitat dels jugadors sense cap rebaixa, malgrat que sí que es reduirà el període de competició. També veuen falta de dates perquè no es deixen caps de setmana per poder recuperar possibles ajornaments.

També alerten que jugadors de Segona se n’aniran a equips de Tercera i adulteraran la competició

Anima a buscar alternatives per als 46 clubs de la categoria que sí que volen jugar

Els ja 32 clubs lleidatans que s’han unit en les seues reivindicacions integren també equips de Segona Catalana, per la qual cosa des de la Tercera i la Quarta catalanes se’ls vol fer partícips de les seues queixes. Una queixa estesa és que pot adulterar-se la competició, atès que molts jugadors de Segona s’han ofert a equips de Tercera per poder mantenir-se en actiu, cosa que pot generar algunes desigualtats.

Finalment, estan disposats a jugar una competició de lliure inscripció, sense efectes classificatoris, i que pugui comptar amb el suport de la mateixa Federació Catalana de Futbol.

Àngel Oliva, directiu del CF Albagés, està convençut que es pot adulterar la competició. “Ens retirarem de la competició perquè veiem que molts jugadors de Segona se n’aniran cap a Tercera. A més a més, nosaltres tenim molts jugadors de Lleida ciutat, que entrenaven a Magraners, però a les 21.30 hores, i amb el toc de queda és impossible”, apunta.

Més contundent es mostra Joan Tuca, jugador i directiu de la UE Vilanova de l’Aguda. “Algun club ha dit que serà la bacanal dels jugadors de Segona Catalana. Volem jugar, però sempre que no hi hagi un mercadeig de jugadors”. Òscar Izcara, president del Soses l’entrenador del qual va ser el ja traspassat Ramon Espasa, assegura que “no competirem”. D’altra banda, Pol París, del Castelldans, diu que “no podem jugar després de cinc mesos sense poder entrenar-nos”.

Obert fins al 16 el termini per als ajuts d’Esports de 15 milions El Consell Català de l’Esport obre avui el termini, que finalitzarà dimarts vinent dia 16, per optar a la convocatòria d’ajudes extraordinàries i d’emergència per valor de quinze milions d’euros destinats a entitats gestores d’instal·lacions esportives.

El Balaguer, molest per anul·lar la Segona Catalana El CF Balaguer, que competeix a Segona Catalana, va llançar ahir un comunicat oficial en el qual va mostrar la seua disconformitat amb la decisió de la Federació Catalana de Futbol de suspendre aquesta categoria.

tracking