SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

Lliga voluntària per a la Segona Catalana

L'FCF ofereix un torneig alternatiu que els clubs rebutgen

Joan Llull, fitxat pel Mollerussa procedent de l’Alpicat.

Joan Llull, fitxat pel Mollerussa procedent de l’Alpicat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol (FCF) va anunciar ahir als clubs de Segona Catalana, després d’haver acordat la cancel·lació d’aquesta lliga, oferir-los la participació voluntària en un torneig “sense efectes classificatoris d’ascensos i descensos”, la creació dels quals va justificar “tenint en compte la voluntat de competir de nombrosos clubs i jugadors”. Aquest torneig constaria de dos fases, una primera lligueta per proximitat geogràfica i una segona per eliminatòries fins a obtenir quatre semifinalistes.

La Lliga començaria el 28 d’aquest mes i acabaria la primera quinzena de juny. En aquest sentit, el termini per inscriure-s’hi finalitzarà el dia 17. No només la inscripció és gratuïta, ja que l’FCF pagarà els arbitratges a semifinals i finals i als semifinalistes, la quota d’inscripció de la temporada vinent. Al campió també li subvencionarà els arbitratges de la temporada que ve i al subcampió, el 50%.

Tanmateix, els clubs, fins i tot alguns dels que estan a favor de jugar, tampoc accepten aquest torneig. “Això no és seriós. Donaran premis als equips que juguin i els que no juguem haurem de tornar a pagar-ho tot una altra vegada”, va dir José Antonio Sánchez, president del Torrefarrera.

Jaume Estrada, president del Balaguer, va dir que “no jugarem si no hi ha ascensos ni descensos. Estem lluitant per competir i treballant al costat d’altres equips de tot Catalunya”. “No competirem. Ja ho hem decidit i assumirem les conseqüències”, va afegir Javi Ventaja, president de l’Sporting Pinyana.

“És una vergonya el que estan fent, dividir els equips, perquè al nostre hi ha jugadors que volen jugar i d’altres que no”, afegeix Josep Ramos, president del Térmens. Josep Cos, del Bellpuig, afegeix que “l’FCF l’únic que vol és recaptar diners” i Jordi Sardà, de l’Angulària, assenyala que “em sembla penós que vulguin premiar els que volien jugar. Que ens tornin els diners perquè només hem jugat dos partits”.

D’altra banda, la junta directiva del Tàrrega, de Primera Catalana, va acordar ahir tornar a la competició, per la qual cosa el cap de setmana jugaran al camp del Borges. El club ho va acordar el mateix dia que va saber que el Comitè li dona per perdut el partit que havia de jugar a Mollerussa.

tracking