SEGRE

OLIMPISME

Thomas Bach, reelegit al capdavant del COI fins al 2025

L'alemany només va tenir un vot en contra

Thomas Bach, durant la sessió telemàtica d’ahir.

Thomas Bach, durant la sessió telemàtica d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thomas Bach va ser reelegit ahir per a un nou mandat de quatre anys, fins al 2025, com a president del Comitè Olímpic Internacional (COI) a la 137 sessió d’aquest organisme, celebrada de forma telemàtica, amb 93 vots a favor i un en contra dels 94 vàlids. El 2025 completarà el període màxim de dotze anys al càrrec que permet la Carta Olímpica.

El dirigent alemany, de 67 anys i campió olímpic en floret a Mont-real 1976, va ser elegit president del COI per primera vegada per a un període de vuit anys el 2013 a Buenos Aires. Aquest mandat acaba en la clausura dels Jocs de Tòquio 2020, el pròxim 8 d’agost, i el seu segon mandat començarà inmediatament després i acabarà el 2025.

“Us agraeixo des del més profund del meu cor aquesta destacada mostra de confiança. Quan em vau elegir per primera vegada a Buenos Aires vaig dir que volia dirigir el COI segons la divisa de la meua campanya, La unitat en la diversitat, i ser un president per a tothom.

Aquest compromís continua vigent per al meu segon i últim mandat”, va dir Bach. Assumeix el nou mandat, va dir, amb el repte de “preparar el Moviment Olímpic per al món postcoronavirus”, convençut que “la solidaritat” és l’únic camí. Bach era l’únic candidat.

tracking