SEGRE

MOTOCICLISME COMPETICIÓ

Betriu, provador oficial de la nova KTM per al Dakar

El lleidatà, que està de tests a Dubai, correrà aquest any el Mundial i l'Estatal

Betriu va ser el millor pilot català al passat Dakar.

Betriu va ser el millor pilot català al passat Dakar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Betriu es troba aquests dies a Dubai provant amb l’equip oficial de KTM, la moto que la marca austríaca prepara per afrontar la pròxima edició del Dakar. El lleidatà ha estat elegit com a pilot provador durant els tests oficials que acabaran el pròxim dia 19. “Estic amb l’equip oficial de KTM fent de test rider, donant el meu punt de vista sobre la moto, provant coses per a la pròxima edició, fent molts quilòmetres i acumulant hores sobre la moto”, va explicar Betriu a SEGRE des de Dubai, una oportunitat de la qual vol treure el màxim profit. “És molt important per a mi perquè tinc l’oportunitat d’aprendre del millor equip”, va afirmar.

El de Coll de Nargó ja té programada la temporada esportiva, encaminada a afrontar el gener del 2022 la que seria la seua tercera participació consecutiva en el Dakar. Els plans del pilot de Coll de Nargó passen per disputar aquest any els Campionats d’Espanya i del món d’Enduro, en els quals és el vigent campió i subcampió de la seua categoria, respectivament.

Les dos competicions les afrontarà amb KTM Espanya i amb un objectiu ambiciós, aconseguir el doblet en Enduro3. “Serà una temporada molt intensa, en la qual m’agradaria continuar creixent com a pilot per millorar els resultats de l’any passat”, explica Betriu, que també té previst disputar un o dos ral·lis internacionals per arribar més ben preparat que mai al Dakar, on intentarà entrar al Top 10, després d’acabar dotzè aquest any millorant la catorzena posició del 2020.

El seu debut internacional es produirà del 18 al 20 de juny a la localitat portuguesa de Marco de Canaveses, escenari de la primera cita mundialista, que afrontarà sota l’estructura del WP Éric Augé i amb el suport de Motocard i Athena Motor Ibérica. El certamen tindrà cinc cites més a celebrar del 25 el 27 de juny a Edolo (Itàlia); del 16 al 18 de juliol a Saaremaa (Estònia); del 22 al 24 de juliol a Skövde (Suècia); del 8 al 10 d’octubre a Zschopau (Alemanya); i del 15 al 17 d’octubre a Langeac (França).

Betriu compaginarà els seus compromisos internacionals amb l’Estatal, amb el qual ostenta tres títols absoluts, aconseguits els anys 2015, 2016 i 2017, així com quatre de la seua categoria. La temporada nacional arrancarà a Sitges el 17 d’abril, a la qual seguiran les de Lalín (Pontevedra, 22 i 23 de maig), Irañeta (Navarra, 12 i 13 de juny), Infiesto (Astúries, 3 i 4 de juliol), la Torre d’Oristà (Barcelona, 25 i 26 de setembre) i Antas (Almeria, 13 i 14 de novembre).

A finals d’any té previst disputar un o dos ral·lis internacionals, encara pendents de confirmar. “M’anirà molt bé participar en un parell de ral·lis per entrenar-me amb la KTM 450 dakariana en carrera, canviar el xip de l’enduro i practicar la navegació per arribar més ben preparat que mai al Dakar”, va assenyalar.

tracking